V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kollardan gelen yükleri kirişlerde göremiyorum

fahri

Yeni Üye
Merhabalar

Ekte bulunan projede CS06 VE CS07 çelik kolonları betonarme K7 VE K11 kirişlerine oturuyor. Rapora baktığımda bu kollardan gelen yükleri kirişlerde göremiyorum.

Bu kolonlar kirişlere ve ayrıca perdeye gelen kolonlar mesnetleniyor mu? ve bu kolanlardan kirişlere gelen yükleri nasıl görebilirim yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Ekte bulunan projede CS06 VE CS07 çelik kolonları betonarme K7 VE K11 kirişlerine oturuyor. Rapora baktığımda bu kollardan gelen yükleri kirişlerde göremiyorum.

ideCAD Statik Betonarme ve çelik yapıları 3 boyutlu analiz modelinde birlikte çözer ve analiz sistemi birlikte oluşturulur. Bu sebeple betonarme sisteme gelen yük diye bir kavram bulunmamaktadır. Sistem birlikte çözülmektedir betonarme sistemde oluşan iç kuvvetlerin içerisinde çelik elemanların zati yükü, deprem yükü, rüzgar ve kar yükü dahil tüm yükleri bulunmaktadır.

Bu kolonlar kirişlere ve ayrıca perdeye gelen kolonlar mesnetleniyor mu? ve bu kolanlardan kirişlere gelen yükleri nasıl görebilirim yardımcı olur musunuz?
Bunu anlayabilmek deformasyon ve iç kuvvet diyagramlarına bakabilirsiniz. Analiz modeli incelendiğinde çelik sistem betonarme sisteme bağlanmış ve düğüm noktaları oluşturulmuştur. Bu durumda çelik elemanlarının uç kuvvetlerinden 6 kuvvetin tamamında yük aktarımı oluşmaktadır.

1752072137752.png

Saygılarımla...

Geri