V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Kolon Apl. Planı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yakubu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yakubu

Üye
Merhaba arkadaşlar;
Kolon apl.planı alırken, mesela; detayları dışta aç seçeneğini kullanıyoruz. Kare kolonlarda majör ve minör kenarlardaki donatı adedi farklı oluyor veya bilerek farklı yapmak istiyorum.
Fakat detay çizimlere baktığımızda kare kolonu hangi yönde aplike edeceğimiz belli değil. Özellikle şantiyede ustalar kolonun hangi kenarına hangi donatı sayısının konacağını haliyle bilemiyorlar.
Bu çizim opsiyonunda detay çizimlerine en azından kare kolonun yerleştirme yönünü belirtir bir emare konulabilirmi? mesela; ilgili kare kolonun aks ismi ve yönü belirtilebilirmi?
Herkese iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• kolon apl. detayı.jpg
    kolon apl. detayı.jpg
    93.4 KB · Görüntüleme: 2,794
Re: KOLON APL. PLANI

Merhaba
Demirciniz uygulamada telörede çakılı aksları çekecektir(haritacı kullanıyorsanız o da kolonun 4 köşesini çakacaktır.. Sizin projenizde 12 ve D aksı yardımıyla demirleri yerleştirecek, 12 aksının kestiği kenarlara 4 D kasının kestiği kenarlara da 6 tane ara donatıyı koyacaktır. Kare kolonda olsa sonuçta yönü belirleryen akslarınız var. Uygulamada beceremedikleri kısmı anlamadım açıkçası

Ömer bey;
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Benim anlatmak istediğim şu.
programdan kolon apl. planı alırken, detayları dışta aç seçeneğini kullandığımızda, kolon donatı detaylarını plan üstünde görmüyoruz.
resimde görüldüğü gibi detay çiziminin üzerinde kolonun nasıl yerleşeceğine dair bir yön işareti yok. dikdörtgen bir kolon olsa kısa kenar ve uzun kenarının planda nasıl
yerleştiğini görürsünüz, ama kare kolonda, mesela x yönünde hesaplanan 6 adet olan donatıyı, yanlışlıkla y yönünde koyabilirim. Demek istediğim bu. Ha bunu şantiyede
ustaya tarif edebiliriz, ama çok sayıda kare kolonun olduğu projelerde en azından çizimlerde bir kolaylık olabilirmi diye söylüyorum. yoksa başka bir sıkıntı yok.
olay kolon aplikasyonu veya aks yerleşimi değil, tamamen kare kolonun düşey donatıları ile ilgili.
teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

yakubu":210v4lcs' Alıntı:
Kare kolonlarda majör ve minör kenarlardaki donatı adedi farklı oluyor veya bilerek farklı yapmak istiyorum.
Fakat detay çizimlere baktığımızda kare kolonu hangi yönde aplike edeceğimiz belli değil. Özellikle şantiyede ustalar kolonun hangi kenarına hangi donatı sayısının konacağını haliyle bilemiyorlar.
Bu çizim opsiyonunda detay çizimlerine en azından kare kolonun yerleştirme yönünü belirtir bir emare konulabilirmi?

İsteğiniz notlarımıza alınmıştır.

İyi çalışmalar

Geri