V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Kolon aplikasyonunda panellerin görünmemesi

babisko_fet

Yeni Üye
Değerli arkadaşlarım,
Önceki versiyonlarımızda kolon aplikasyon planı çiziminde paneller de belirlenmekteydi.
Bu versiyonda kolon aplikasyon planında ne bodrum katın panellleri ne de katlarda bulunan paneller kolon aplikasyon planında görülmemekte..

Panellerin kolon aplikasyon planında da görülmesi için ne yapılmalı.. Programsal bir hata mı yoksa bizim yaptığımız eksik komut nedeniyle mi bu paneller kolon aplikasyon planlarında görülmemekte...

Programsal eksiklikse düzeltilmesini, komut eksikliği ise düzenleyen komutun ne olduğunun bildirilmesini rica ederim

A.Semih ELDEK
İnş.Müh

Re: KOLON APLİKASYONUNDA PANELLERİN GÖRÜNMEMESİ

kolon aplikasyon planı çizimine bastığında karşına çıkan sekmede detayları içinde göster sekmesine tıklarsan perde detaylarınıda planın içinde kolonlarla beraber verecektir.

7.20 versiyonunda kolon aplikasyonunda panellerin yerleştirmesi yapılamamakta..
daha öncek. 7,19 için hatırlamıyorum ama 7.xx versiyonlarında DETAYLARI YERİNDE AÇ komutuyla paneller kolon aplikasyonunda görünmekteydi.
Bu versiyonda nasıl göstereceğimi bulamadım
Nerede eksik yaptığımı veya neyi yapmadığımı bilemiyorum...
Üstelik 1988 yılından bu yana bu programı kullanmaktayım.. Yani kendime bile kızmaktayım..
Ne yapacağım, ne eklemeliyim veya bu hata gerçekten 7.20 de var mı
Semih ELDEK
İnş Müh

babisko_fet":19m540xh' Alıntı:
7.20 versiyonunda kolon aplikasyonunda panellerin yerleştirmesi yapılamamakta..
daha öncek. 7,19 için hatırlamıyorum ama 7.xx versiyonlarında DETAYLARI YERİNDE AÇ komutuyla paneller kolon aplikasyonunda görünmekteydi.
Bu versiyonda nasıl göstereceğimi bulamadım
Nerede eksik yaptığımı veya neyi yapmadığımı bilemiyorum...
Üstelik 1988 yılından bu yana bu programı kullanmaktayım.. Yani kendime bile kızmaktayım..
Ne yapacağım, ne eklemeliyim veya bu hata gerçekten 7.20 de var mı
Semih ELDEK
İnş Müh

Semih Bey merhaba,

Bahsettiğiniz şekilde bir problem bilmiyoruz. Projenizi mesaja ekleyip, adım adım yaptığınız işlemi yazar mısınız?

Hakan Bey Mrb,
Yapılan işlemler
1-yapının kat ve kot durumu girildi
2-Beton ve çelik dayanımları belirlendi
3-akslar teşkil edildi
4-kolon ve perdeler yerleştirildi
5-döşemeler belirlendi
6-Merdivenler belirlendi
7- hesaplamalar yapıldı
8-temel aplikasyonu alındı
9-temel kiriş açılımları alındı
10 KOLON APLİKASYONU <<DETAYLARI YERİNDE AÇ>> KOMUTU İLE ALINDI ........ perdeler ÇİZİMDE bulunmamakta
11-Perde detayları çizildi
12-perde detaylarından bodrum kat perdeleri ve kat perdeleri kopyalanarak KOLON APLİKASYONLARI'na eklendi

proje ektedir..
Hem 32 bit hem de 64 bitte çözüm yapıldı Sonuçlar aynı
Başarı dileklerimle
Semih ELDEK

Ekli dosyalar

perde ayarlarında "güçlendirme perdesi" işaretli. tüm perdelerden bu işareti kaldırın.

Ekli dosyalar

• tr.jpg
    tr.jpg
    149.1 KB · Görüntüleme: 4,800
Teşekkürler yardımlarınız için...
Bazan gözümüzün önündekini göremiyoruz ve hep aynı hataları yapmaya devam ediyoruz.
Tekrar teşekkür ederim

Geri