V11.13 kullanıma sunulmuştur.

KOLON BİNDİRME BÖLGESİ

begumozturk96

Yeni Üye
Kolon boyuna donatılarının bindirmeli ekleri, kolonun serbest yüksekliğinin orta üçte birlik bölgesinde yapılıyor. Uygulama açısından çok zor. Bunun yerine bindirme ekinin kat seviyesinde 1.5Lb kadar yapılması opsiyonu programda var mıdır?
Teşekkürler.

TBDY 2018 de kolon bindirme bölgelerinin orta bölgede yapılması zorunludur.
TBDY 2018 kurallarına uygun yapmak zorunda olduğunuz projelerde alt uçta bindirme yapılamaz.
1678269672782.png

Analiz ayarlarında TBDY 2007 seçilirse kolon bindirme bölgeleri alt uçta yapılacaktır.

1678269836384.png

Kolon boyuna donatılarının bindirmeli ekleri, kolonun serbest yüksekliğinin orta üçte birlik bölgesinde yapılıyor. Uygulama açısından çok zor. Bunun yerine bindirme ekinin kat seviyesinde 1.5Lb kadar yapılması opsiyonu programda var mıdır?
Teşekkürler.
Bir inşaat mühendisi olarak yönetmelikte açıkca yazan bir şeyi neden yapmak istemiyorsunuz? Zor ne demek. İnşaat yapmak kolay bir iş değil ki zaten. Yapmaya niyetlenen kurallarına da uyacak.

ACI'ya göre donatıyı otomatik çizdirmek çok zor bir iş. İdecad'in bunu tam olarak yapabileceğini zannetmiyorum. Çok fazla parametre ve kural var.

Bir inşaat mühendisi olarak yönetmelikte açıkca yazan bir şeyi neden yapmak istemiyorsunuz? Zor ne demek. İnşaat yapmak kolay bir iş değil ki zaten. Yapmaya niyetlenen kurallarına da uyacak.
Yapmak istemediğimi nereden çıkardınız? Ben projelerimi TBDY2018'e uygun yapıyorum. Sadece aklıma takıldı ve bilgi almak istedim.

Yapmak istemediğimi nereden çıkardınız? Ben projelerimi TBDY2018'e uygun yapıyorum. Sadece aklıma takıldı ve bilgi almak istedim.
Opsiyonu sorduğunuz için böyle anlıyorum. Olsa yapardınız diye anlıyorum. Bunu başka şekilde anlamak mümkün değil. Gerçekten niyetiniz bu olmayabilir bunu iddia edecek değilim ama kendinizi yanlış ifade etmişsiniz öyleyse.

"Kat seviyesinde yapılması yönetmeliğe uygun mudur?" diye sorsanız en azından bilmediği için bilgi aldığınızı düşünürdüm.

ACI'ya göre yapılacak çizim ve hesaplarda bu opsiyon olacak mı?
ACI'ya göre donatıyı otomatik çizdirmek çok zor bir iş. İdecad'in bunu tam olarak yapabileceğini zannetmiyorum. Çok fazla parametre ve kural var.
Sizin bu soruya cevap vermek ne haddinlze sayın @miralay bey/hanım. Tırnak içinde “siz kim oluyorsunuz” da sadece ideYAPI’nın yanıtlayacağı bu soruya cevap veriyorsunuz? cevap verme hakkını, bilgisini ve yetkisini kimden aldınız?

ACI'ya göre yapılacak çizim ve hesaplarda bu opsiyon olacak mı?

ACI 318-19 içinde Süneklik düzeyi yüksek kolonlar, ACI 'daki karşılığı columns of special moment frames, olan kolonlarda kolonların bindirme eklerinin ortada olması gerektiği belirtilmiştir. Bu sebeple donatı bindirme bölgelerinin kolon kat seviyesinde olması ile ilgili bir opsiyon bulunmayacaktır.

ACI 'da belirtilen Tüm süneklik düzeylerinde Enine ve boyuna donatı düzeni hesapları ile ilgili çalışmalarımızın çok büyük çoğunluğu tamamlanmıştır. Tüm donatı koşulları modellenip kontrol edilebilmektedir. Bunun yanında ACI ile ilgili çizimler ile ilgili düzenleme çalışmaları yapılmaya devam edilmektedir.

1678368025010.png

Örneğin v11 çalışmalarında aşağıdaki görselde kolon düşey açılımları incelendiğinde bindirme bölgelerinin orta bölgede olduğu görülmektedir. Bunun yanında # tipi donatı eklenmesi ile birlikte imperial ölçülendirme seçenekleri de eklenmiştir. Detaylar üzerinde çalışmaya devam edilmektedir.

1678369703694.png

Saygılarımla...

Sizin bu soruya cevap vermek ne haddinlze sayın @miralay bey/hanım. Tırnak içinde “siz kim oluyorsunuz” da sadece ideYAPI’nın yanıtlayacağı bu soruya cevap veriyorsunuz? cevap verme hakkını, bilgisini ve yetkisini kimden aldınız?
İsmail Bey bir kullanıcı programın gelecek versiyonu ile ilgili bir soru sormuş. Bende fikrimi yazmışım. İdecad adına yazıyorum mu demişim de böyle bir tepki veriyorsunuz. Ben aynı soruya " Eminim idecad Aci nin bütün kurallarını en doğru şekilde uygulayacaktır. " Yazsaydım acaba aynı tepkiyi verecek miydiniz?

Gelecek versiyonla ilgili kesinlikle fikir beyan edebilirsiniz, bu forumun varoluş nedeni bu. ister “över”, isterseniz uslubuyla “söver”siniz
Bir tek şartla fakat :
yazdığınızın altına imzanızı atarak.
“övme” ve “sövme” dışında da kimliğinizi saklar anlayıncaya kadar istediğinizi sorarsınız. Hatta gene kimliğinizi saklar üstü kapalı veya açık programın var olan özellikleriyle ilgili kışkırtıcı sorular bile sorabilirsiniz.
size ;
Tırnak içinde “siz kim oluyorsunuz”
Diyerek sizin kim olduğunuzu bilmiyoruz demek istedim, ama sanırım anlamadınız.

Siz ısrarla kullanıcı kimliğinizi saklıyorsunuz.

Levent bey sizinle birkaç ay önce iletişim kurmaya gayret etti yanıt vermediniz.

miralay email.png
On 24 Jan 2023 Tue at 20:12 Levent Özpak <[email protected]> wrote:
Sayın Miralay

İsmail Hakkı Besler Bey, Sizinle tanışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak için iletişim bilgilerinizi rica etmektedir. Eğer sakınca yoksa bu adrese veya [email protected] adresine bilgilerinizi yazabilirsiniz memnun oluruz.
Ve biz sizin kim olduğunuzu hala bilmiyoruz. Portala da hiç yazmamışsınız. Kullanıcı kayıtları arasında da gözükmüyorsunuz.
Kimliğinizi saklamaya devam ederseniz bu denli “yüksek volümlü” içeriklerinize müsade etmeyeceğimizi tekrar hatırlatır iyi günler dileriz.

Geri