V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolon Boyutu

Kolonum 30/60 olmasına ragmen üstüne tıkladıgımda 40/45 gözüküyor sebebi nedir büyütücem ama farklı gözüktügü için büyütemiyorum.

Projenizdeki kolonlar ya 2B çizimden poligon kolona çevrilmiş yada dörtgen kolonlar trimlenerek poligon kolona çevrilmiş.
poligon kolonlarda geometri serbest olduğu için boyutlar dikdörtgen kolonlar gibi parametrelerden değiştirilemez.
poligon kolonların kenar yüzeyleri tekrar trimlenerek geometri değişikliği yapılabilir.
Kolonlarda trimleme komutu hem kesme hem uzatma olarak kullanılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
s7 kolonu haricindeki kolonları silip dörtgen kolon olarak girmeniz daha uygun olur.
1728558970066.png

Bu kolonu silip dörtgen kolon tanımlamanız daha uygun olur.
Poligon olarak devam ederseniz; Yazdığım gibi kolon trimleme komutu ile yapılabilir.
Uzatmak istediğiniz kolonun kenarına aks çizin.
aksı uzatmak istediğiniz mesafe kadar offset yapın
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kolon trimle komutu kullanılarak uzatmak istediğiniz kolonu daha sonra kolon kenarını seçin
Aksı tıkladığınızda aksa kadar kolon kenarı uzayacaktır.
1728562012085.png

Arsadaki en fazla 5 cm lik çaptan ötürü mimar arkadaş alt kenarı eğik çizmiş. Kazandığı alan 0.2 m2 bile değildir. Genelde iş bilmez mimar arkadaşlar arsadaki en ufak eğikliği projeye yansıtıyor hem kendine hem statik müellife iş çıkarıyor. Uygulaması da ayrı dert.

O cepheyi düz yapmasını söyleyin, siz de düz yapın. Köşelere de boşu boşuna poligon kolon yapmayın. Siz 1-2 cm hassasiyet ile eğik cephe yapıyorsunuz ama bunu sahada insanlar aplike edecek. Ve emin olun çizildiği gibi olmayacak.

Son düzenleme:
Arsadaki en fazla 5 cm lik çaptan ötürü mimar arkadaş alt kenarı eğik çizmiş. Kazandığı alan 0.2 m2 bile değildir. Genelde iş bilmez mimar arkadaşlar en ufak arsadaki en ufak eğikliği projeye yansıtıyor hem kendine hem statik müellife iş çıkarıyor. Uygulaması da ayrı dert.

O cepheyi düz yapmasını söyleyin, siz de düz yapın. Köşelere de boşu boşuna poligon kolon yapmayın. Siz 1-2 cm hassasiyet ile eğik cephe yapıyorsunuz ama bunu sahada insanlar aplike edecek. Ve emin olun çizildiği gibi olmayacak.
Hocam Çok doğru söylüyorsunuz bende yeni inşaat mühendisi olduğum için yavaş yavaş ögrenerek sesimi cıkarabiliyorum. Kolonu poligon olarak büyüttüm büyütürken bir yerlerde başka hataya döndümü acaba bakma şansınız var mı birde tasarım ve kiriş boyutlarım sizce yeterli mi degerli hocalarım. Zeminde Zq hatası alıyorum bunu donatı mı arttırsam daha mantıklı yoksa 60 cm temeli 70 e cıkarmak mı ? Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Geri