srt mühendislik
Tanınmış Üye
Kolonum 30/60 olmasına ragmen üstüne tıkladıgımda 40/45 gözüküyor sebebi nedir büyütücem ama farklı gözüktügü için büyütemiyorum.
Hocam Çok doğru söylüyorsunuz bende yeni inşaat mühendisi olduğum için yavaş yavaş ögrenerek sesimi cıkarabiliyorum. Kolonu poligon olarak büyüttüm büyütürken bir yerlerde başka hataya döndümü acaba bakma şansınız var mı birde tasarım ve kiriş boyutlarım sizce yeterli mi degerli hocalarım. Zeminde Zq hatası alıyorum bunu donatı mı arttırsam daha mantıklı yoksa 60 cm temeli 70 e cıkarmak mı ? Şimdiden teşekkür ederimArsadaki en fazla 5 cm lik çaptan ötürü mimar arkadaş alt kenarı eğik çizmiş. Kazandığı alan 0.2 m2 bile değildir. Genelde iş bilmez mimar arkadaşlar en ufak arsadaki en ufak eğikliği projeye yansıtıyor hem kendine hem statik müellife iş çıkarıyor. Uygulaması da ayrı dert.
O cepheyi düz yapmasını söyleyin, siz de düz yapın. Köşelere de boşu boşuna poligon kolon yapmayın. Siz 1-2 cm hassasiyet ile eğik cephe yapıyorsunuz ama bunu sahada insanlar aplike edecek. Ve emin olun çizildiği gibi olmayacak.