V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kolon donatıları

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tasarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ekte sunmus olduğum zemin kat s6 ve s10 nolu kolonlarımda donatılar aşırı fazla çıkmaktadır kolon ebatlarında yaptığım tüm değişikliklere rağmen donatıları dengeleyemedim.
 

Ekli dosyalar

Sn TASARIM:
1- bazı kolonlarınız alt katlarda üst üste gelmiyor.
2- Bazı nervür konsallarınız mesnetlenmemiş
3- kolon kiriş birleşim bölgelerinin kesme güvenliginde S210 kolonunda kesme güvenligi sağlamıyor. hesap çıktısının önünde yazmıyor ama siz bütün hesabı kontrol edinin. Bu durumu kaçırabilirsiniz.(kesme güvenligi sağlamıyor yazısının hesab çıktısını önünde yazsın diye IDE daha önce uyarmıştım.)
4- Radye döşeme donatılarınızı kontrol edin. hesap çıktısında hata mesajı yok ama ekran donatı kontrolunda kırmızı olarak uyarı veriyor.
Kolay gelsin
 
slm.
ek olarak 33 luk kirişlere 35 lik nervur kirişleri bağlamışsın nasıl olacak?
kiriş genişliklerin az onları gözden geçirmelisin zira kolon kiriş birleşimlerinde b hatası olması normal
bazı düşey taşıyıcılarda kot ayarlaması yapmıssın ama onlar üst katlarda devam eden elemanlar nasıl olacak?
kolonları düşeyde dogru olarak yerleştirdiğin nervür boylarını ayarladığında ve kiriş genişliklerini düzeltiğinde s6 kolonu toplamda 18fi 14 oluyor ve kolon kiriş kesme güvenliği sorunun tamamen ortadan kalkıyor. ayrıca kolonların düşey demirlerini 16 lık kullanmak bana daha doğru geliyor ayrıca düşey taşıyıcıların etriyelerini 8 lik kullanmışsın onuda 10 a çıkarmak bana daha doğru geliyor. çünki ts 500 de donatı aralıgı 25fietr. örneğin 25*30 min kolon boyutu (yapı denetim yönetmeliğine göre 30*30) 8 lik kullanın ca 20 cm de bir demir atmak gerekir. min pursantajda dahi donatı atacak olsan sadece bu şarttan dolayı karşılıklı 2 çubuk daha fazladan atman gerekir. (30*30 da 4 çubuk)
Ayrıca Projeyi ekliyen arkadasımdan ozur dileyerek onun projesi üzereinde bir konuya değinmek istiyorum. bu proje şeklini çok sık görüyorum asmolen olupta konsol döşemeyi döşeme kenarıyla bitirmek. bu nasıl oluyor. örneğin son asmolen tuglası döşeme kenarına denk geldi bunu ne tutacak. hadi diyelim asmolen tuglasını ayarladınızda köşeye 15 lik nervür geldi. ancak 15 lik bir kiriş boyutu yokki yönetmelikte. bana döşeme kenarıyla bitirmek değilde kirişle 4 bir tarafından oluşturduğumu çerçevenin içine asmolen döşeme tanımlamak doğru geliyor.hele bazıları döşeme kenarına dik bir şekilde nervürleri çalıştırıyor. tuğlaları da döşeme kenarı tutar artık
iyi çalışmalar diliyorum.
 
Geri
Üst