V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolon güçlendirirken mantolama bağlantısı atamıyorum..

Güçlendirme perdesi seçeneklerinde yandaki mevcut kolona veya perdeye ankraj gösterebiliyorum ancak mantolama ile tek yüzden büyüttüğüm kolonun hemyüz olan önceki kolona mantolomasını ( örneğin 20cm ara ile 14lük çiroz 3 sıra 15cm epoksi) gösteremiyorum.

Kolon mantolama ankraj donatıları 11 versiyonda çizilmektedir. 10 versiyon kullanıyorsanız 2B çizim araçları ile detaylandırmanız gerekir.
11 versiyonda aşağıdaki şekilde ankraj detayı verilmektedir. Farklı bir durumdan bahsediyorsanız projenizi eklerseniz inceleriz.
1728474351858.png

11 versiyonunu kullanıyorum. analizini de yaptım sadece bu detayları görmek istiyorum aslında ancak yine mantolama ankraj donatısını göstermiyor aplikasyon planında. acaba bende mi bir hata var. dosya yüksek boyutlu olduğu için bu şekilde paylaşıyorum.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Kolon ayarlarındaki "major / minor aks manto bağlantılarını" opsiyonlarının aktif edilmesi gerekir.
Ayrıca bu sekmeden ankraj ile ilgili ayarlar yapılabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1728480423053.png

Çok teşekkür ederim. Son sorum olarak boyuna donatıları alttan ve üstten tabliyeye epoksi göstererek, maksimum donatı boyunu da sınırlayarak kat içinde 2 bindirme; ortada bir boy donatı olarak şekilde nasıl düzenleyebilirim. Mümkün müdür.

Öncelikle forum sayfasını inceleyiniz.
Kirişsiz döşemelerin performans analizi ve değerlendirmesi ile ilgili TBDY bölüm 5 ve bölüm 15 'te herhangi bir madde bulunmamaktadır. Bu sebeple program içerisinde kirişsiz döşemeli yapıların performans analizi eksik sonuçlar verecektir.
Bahsettiğiniz şekilde kolon mantolamalarında kirişsiz döşemeye ankraj şeklinde bir donatı çizimi verilmemektedir.
Demo programında projenize devam ederseniz çizim ve rapor çıktısı alamazsınız.

Geri