V11'i Online Satın Alın

KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM GÜVENLİĞİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burak77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

burak77

Yeni Üye
İYİ ÇALIŞMALAR..LİNKİNİ VERMİŞ OLDUĞUM PROJEDE ASANSÖR-MERDİVEN KOVANINI YAPACAĞIM KATI AYRI TANIMLADIĞIMDA,ANALİZ SONUCU GÖRELİ KAT ÖTELEMESİ SORUNU VERİYORDU.BUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN, ALT KATI RİJİT DİYAFRAM KABUL EDEREK 4. KATIN ASANSÖR PERDE VE MERDİVEN KOLONLARININ KOTLARINI AYARLAYARAK ASANSÖR-MERDİVEN KOVANINI YAPTIM.GÖRELİ KAT ÖTELEME SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLDİM.ANCAK (4.KAT MERDİVEN KOLONLARI) S14-S15 VE S16 KOLONLARINDAKİ KESME GÜVENLİĞİ SORUNUNU, KOLON BOYUTLARINI 30/100 YAPTIĞIMDA BİLE HALLEDEMEDİM.30/80 KOLON KESİTİ VE DONATI SAYISININ YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.BİR DİĞER HUSUS RAPOR/DEPREM YÖNETMELİĞİ/KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM GÜVENLİĞİ'Nİ TIKLADIĞIMIZDA ÇIKAN RAPOR SONUCUNDA, S14-S15-S16 KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR DİYE HATALARI SIRALIYOR, ANCAK AŞAĞI İNİP DİĞER SAYFAYA BAKTIĞIMIZDA İSE SÖZKONUSU 3 KOLON KURTARMIŞ GÖRÜNÜYOR?? BU HUSUSLAR VE AYRI BİR KAT TANIMLAYARAK YAPTIĞIM ASMA KAT İÇİN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
*Projede 4.kattaki S14-15-16-17 nolu kolonlar Panel objesi üzerine tanımlanmış ve alt kata devam etmiyor. Programda panel objesi üzerine kolon tanımlandığında düşey süreklilik sağlanmaz. Asansör ve merdiven evini ayrı bir kat olarak tanımladığınızda göreli kat ötelemesi sorunu ve diğer sorunlar bu hatalı veri girişinden kaynaklanıyor olabilir. Eğer asansör evinde panel elemanlarının boyutları küçülüyorsa bu elemanları yine panel objesi ile girilebilir. Ya da panelleri aynı boyutta üst katta da devam ettirmelisiniz.

*Asma katı projenizde olduğu gibi ayrı bir kat olarak tanımlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ayrı bir kat tanımlayarak hem asansör hem de merdiven perdelerini devam ettirerek çözüm oluyor onu denemiştim..Asansör bölümünde asansör motoru konacağından dolayı perdenin devam etmesinde bir sakınca yok..Ancak burada ekonomik de davranmak gerektiğini düşünerek merdiven çevresindeki perdelerin yerine kolon yerleştirerek çözümü denedim..ayrıca panel üzerine kolon yerleştirmemden dolayı ollabilecek süreksizliği ben de düşündüm ancak geometri kontrolü yaptığımızda herhangi bir bağlantı yada süreksizlik hatası vermiyor...Söylediğiniz gibi olsa geometri kontrolü yaptığımda kolon süreksizliklerinin hatasını vermesi gerekmiyor muydu??..Teşekkürler..

Taşıyıcı elemanlar farklı katta bitebileceğinden bu ve benzer durumlarda geometri kontrolünde bir uyarı verilmiyor. Ancak Persfpektif penceresinde 3B Çerçeve modunda eleman süreksizliği görülebiliyor.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• örnekpanelkolon.PNG
    örnekpanelkolon.PNG
    48.9 KB · Görüntüleme: 11,663
İLK MESAJIMDA BELİRTTİĞİM GİBİ , RAPOR/DEPREM YÖNETMELİĞİ/KOLON KİRİŞ BİRLEŞİM GÜVENLİĞİ'Nİ TIKLADIĞIMIZDA ÇIKAN RAPOR SONUCUNDA, S14-S15-S16 KESME GÜVENLİĞİ SAĞLANMIYOR DİYE HATALARI SIRALIYOR, ANCAK AŞAĞI İNİP DİĞER SAYFAYA BAKTIĞIMIZDA İSE SÖZKONUSU 3 KOLON KURTARMIŞ GÖRÜNÜYOR(YEŞİL TIKLI ONAY ÇİZGİSİ), ŞAYET BU KOLONLARDA KESME GÜVENLİĞİNDE HATA VARSA, SÖZ KONUSU BU 3 KOLONU AŞAĞI SAYFADADA KIRMIZI ÇARPI İŞARETİYLE GÖSTERMESİ GEREKMEZ MİYDİ?? BUNUN SEBEBİ NEDİR ACABA??? GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM LEVENT BEY..İYİ ÇALIŞMALAR

Öncelikle Kolon kesme güvenliği ile Kolon Kiriş Birleşim Kesme güvenliği farklı durumlar... Kolon kemse güvenli kontrolü TDY 2007 madde 3.3.7, Kolon-Kiriş Birleşim Kesme Güvenliği TDY 2007 madde 3.5.2 ile ilgili. Kolon Kesme Güvenliği bilgileri Rapor/Kolon/Kolon Kesme Güvenliği Raporunda basılıyor. Kolon Kesme Güvenliği Raporuna bakıldığında ilgili kolonların Ln boyları -1 metre olarak görünüyor.
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi panel objesi üzerine kolon tanımlamak uygun değil.(Düşey süreklilik sağlamıyor.) Veriyi bu koşullara göre düzenlediğinizde de bahsettiğiniz sorunla karşılaşıyor musunuz?
Gerekiyorsa telefonla iletişime geçebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Levent bey önerileriniz için çok teşekkür ederim..ayrıca diğer arkadaşların önerilerini de beklerim..Gerekli düzenlemeleri yaptım...Analiz sonucu Zayıf Kat=Asma Kat, ni<0.60, Sistem rijitliğini arttırın uyarısı veriyor..Asma kattaki kiriş, döşeme kesit ve donatı sayıları yeterli...Ne yapmalıyız sizce? Teşekkür ederim

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Asma katta kiriş bağlanmayan kolon objeleri var. B1 düzenliği(Zayıf Kat) bu nedenle oluşuyor. Programda kiriş bağlanmayan kolonlar katın etkili kesme alanına dahil edilmiyor. Eğer isterseniz Analiz/ Kat Parametreleri/ Düzensizlikler Sekmesinde +Awx ve Awy sütunlarından bu kolonların alanlarını sisteme dahil edebilirsiniz. Eğer istemezseniz, bu durumda kiriş bağlanmayan kolonların bir kısmına kiriş bağlayarak etkili kesme alanını arttırabilirsiniz.

Geri