Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba. Projenize baktım. Y doğrultusunda R katsayısı seçimini değiştirmenizi istiyor. (Perdelerde oluşan devrilme momenti toplam oluşan devrilme momentinin %75'den fazla oluyor.). Link:
Su basman kısmını ayrı bir kat olarak girmişsiniz. Ben tam emin değilim. Bazen ayrı kat olarak mı yoksa tek kat girip perdeler tanımlayıp ve bu perdelere üst kot vermek mi gerekir bilmiyorum. Benim dikkati çekti. Belirtmek isterim. Ayrıca merdivenler de tam kirişlere görsel olarak denk gelmiyor ve yapı ile çözümünde mesnetlendirme koşulları hepsi seçili kalmış. Ben olsam bu seçeneklerden sadece "kirişlere bağlı" olanı seçerdim. Gerçi mesnetlenme mesafelerini kiriş yüksekliğinin yarısı (0.5/=0.25 m) girmişsiniz.
S07 kolonu için de yön değiştirme yapılsa da sorun oluyor. Hatta yön değiştirilse iki doğrultuda da sorun oluyor. Bir kere kirişlerden dolayı (kirişlerden bazıları kolonun dış kenarlarına sıfır olacak şekilde bağlanmış) "bj" her zaman "2*0.125=0.25 m" olur. Yukarıda verdiğim linki tıklayıp açılan sayfayı incelemenizi öneririm. Program yetkilileri bu tür sorunları çözmek için önerilerde bulunmuş. İyi çalışmalar dilerim.