V11'i Online Satın Alın

Kolon kiriş birleşim bölgeleri kesme güvenliği

uğur oflaz

Yeni Üye
Güçlendirme projelerinde yani performans analizinde TDY 7 . bölüme göre zorunlu olan kolon kiriş birleşim bölgeleri kesme güvenliği kontrolü yapılıyormu ? Performans raporlarında başlığı var ama içeriği yok.acaba benmi yanlış yapıyorum.
selamlarımla,

Merhaba,
Analiz Ayarları/TDY Seçenekleri Sekmesinde Süneklik Düzeyi Yüksek seçilirse Performans Analizi raporunda Kolon Kiriş Birleşim Güvenliği raporları basılır.

2018 Yönetmeliği 15.5.2.5 maddesinde süneklik ile ilgili bir seçenek sunmuyor.
Bu durumda ''performans analizi yapılacak yapılarda süneklik düzeyi yüksek seçilmelidir, sınırlı seçilmesi uygun değildir'' dense doğru olur mu? Yoksa benim atladığım bir konu mu var?

sereze":2t4sfkhc' Alıntı:
2018 Yönetmeliği 15.5.2.5 maddesinde süneklik ile ilgili bir seçenek sunmuyor.
Bu durumda ''performans analizi yapılacak yapılarda süneklik düzeyi yüksek seçilmelidir, sınırlı seçilmesi uygun değildir'' dense doğru olur mu? Yoksa benim atladığım bir konu mu var?

TBDY 2018 madde 15.2.5.5' te TBDY 2018 madde 7.5' atıfta bulunularak birleşim bölgesi hesap kesme kuvvetinin kesme dayanımlarını aşmaması gerektiği, aksi durumda kolon-kiriş birleşim bölgesinin gevrek olarak hasar gören eleman olarak tanımlanacağı söylenmektedir.
TBDY sihirbazında süneklilik düzeyinin ne seçildiğinin bir önemi yoktur. Sınırlı sünek seçilse bile Doğrusal Performans analizinde Madde 15.5.2.5 kontrolü yapılmaktadır.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• 15.5.2.5.png
    15.5.2.5.png
    49.7 KB · Görüntüleme: 805
Geri