V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolon-Kiriş Birleşim bölgesi Güvensizliği ve diğerleri

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hackmy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hackmy

Üye
Merhabalar mevcut projemizin aks sisteminde mimari hatalar bulunmakta, Mecburen bu şekilde çözmek zorunda kaldım. zorda olsa projeye bir yapı sistemi oturttum. sizlerle projenin bodrum katında bulunan bazı hataları görmeniz için projeyi paylaşıyorum.

Kolon-Kiriş birleşim bölgesi güvensizliği
Yetersiz donatı kenetlenme boyu

bu ikisinin çözümü için sizlerin yardımınızı talep ediyorum. ayrıca vakit bulan mühendislerin proje için genel yorumlarını almak isterim. Teşekkürler...
 

Ekli dosyalar

Merhaba, kalıp planını tekrar gözden geçirmelisiniz. Mimariyi bilmiyorum ama kolon yerleşimi daha düzgün olmalı bu şekilde gelişigüzel yerleştirilmiş gibi duruyor. Kısa kirişlerininiz fazlasıyla mevcut öncelikle bunlardan kurtulun. Yapınınız bir yeraltında kalacak ise yanal toprak yüklerini ihmal etmeyin. Birleşim bölgesi hatası hangi kirişten kaynaklanıyorsa kolon kesitlerini o kiriş yönünde büyüterek kurtulabilirsiniz. Yetersiz kenetlenme boyu için ise donatı çapını düşürebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    223 KB · Görüntüleme: 45
kısa kirişlerden kurtulunca döşeme çok fazla büyüyor. daha farklı bir yapı sistemi çözemedim. kiriş açıklığı fazla olan yerlerde kesme kuvvetini aşabilmek için kolonları çok fazla büyütmem gerekiyor. ek kolon atmadan bunu nasıl çözebilirim?
 
Geri
Üst