V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon-Kiriş birleşim bölgesi hatası ve Sistem çözülemiyor

huseyinakkus56

Tanınmış Üye
Merhabalar.. Ekteki projede görseldeki kirişleri ilave etmeden önce tüm kolonlarda kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanıyordu.
Kirişleri ekledikten sonra tüm katlarda döşeme kalınlığını 15cm'den 12cm'e düşürmeme ve son iki katta hareketli yükleri 0.5den 0.35'e düşürmeme rağmen şuan neredeyse tüm kolonlarda uyarı alıyorum. Sizce bu normal mi yoksa bir hata mı var?
- Ve sistem çözülemiyor hatası alıyorum merdivenden dolayı. Mesnet koşullarını kurcalasam da hatadan kurtulamadım. Lütfen ilgilenebilir misin?
Link:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• Adsız3.png
    Adsız3.png
    43.7 KB · Görüntüleme: 52
Merhabalar.. Ekteki projede görseldeki kirişleri ilave etmeden önce tüm kolonlarda kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanıyordu.
Kirişleri ekledikten sonra tüm katlarda döşeme kalınlığını 15cm'den 12cm'e düşürmeme ve son iki katta hareketli yükleri 0.5den 0.35'e düşürmeme rağmen şuan neredeyse tüm kolonlarda uyarı alıyorum. Sizce bu normal mi yoksa bir hata mı var?
- Ve sistem çözülemiyor hatası alıyorum merdivenden dolayı. Mesnet koşullarını kurcalasam da hatadan kurtulamadım. Lütfen ilgilenebilir misin?
--yarı rijit çözüm yapın, (sistem çözülemiyor hatası vermiyor)
--3. katı kullanmayacaksanız duvarları kaldırın,
--fiber modeli işaretleyin,
--bodrum katta kısa kolon oluşmaması için a ve e akslarında kolona yakın pencereleri kaldırın,
--asansör katında k7-k8 kirişini birleştirin,
--kolon kiriş kesme güvenlinde konsol ve basit kirişleri dikkate al tikini kaldırın,
--merdiven döşeme kalınlığını artırın,
--kat yüksekliğiniz fazla, ı=1.5, kolonlarda pursantaj aşımı ve (b) hataları olduğu için kolon ebatlarını büyütmelisiniz.

Geri