V11'i Online Satın Alın

Kolon Kiriş Birleşim Bölgesi hatası

Bu projemde taşıyıcı elemanlarımın yeterli boyutlarda olduğunu düşünüyorum ama çok fazla hata veriyor. Yapı elemanlarını büyütmeyi son çare olarak düşünüyorum. Ters giden bir şeyler mi var? Acil dönüş yapılırsa sevinirim.

Ekli dosyalar

Modal hesap yönteminin "iki yükleme durumlu hesap yöntemi", diyafram modelleme yönteminin "Yarı rijit çözüm(Döşeme ile birlikte çözüm)" seçilmesini öneririz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1645514073533.png

Ayrıca "üst yapı etkileşimli çözüm" seçeneğini değerlendiriniz. (Bunun için Zemin kattaki tekil temellerin yerine aynı boyutlarda kirişsiz radye temel tanımlanabilir.)

-Kesit yetersizlikleri ve olası çözümleri hakkında bilgi bankasından inceleyebilirsiniz.

levent bey ben elle hesap yaptığımda Ve değeri daha düşük çıkıyor ama program da daha fazla bir Ve değerine göre Vmax la kıyas yapıyor. bunu güvenli tarafta kalmak için mi yapıyorsunuz.

levent bey ben elle hesap yaptığımda Ve değeri daha düşük çıkıyor ama program da daha fazla bir Ve değerine göre Vmax la kıyas yapıyor. bunu güvenli tarafta kalmak için mi yapıyorsunuz.
Programda Yönetmeliklerin koşulları dışında herhangi bir büyütme yapılmaz.

Elle yaptığınız hesabı ve proje dosyasını ekleyiniz.

s8 numaralı kolonu yaptım bodrum kat için ben elle hesap yaptığımda 1,25*Fyk*(As1+As2)-Vkol 1.25*4.2*(4.62+3.8)-2.65=41.56 buluyorum. ama program Ve yi 42.42 hesaplamış eğer yaptığım hesapta yanlışlık yoksa sonuçların uyumlu olması gerekmez mi farklı bi kaç projede sonuçlar arasında daha fazla fark oluyor.

Ekli dosyalar

peki biz betonarme hesaplarda fyk değerini b420c donatı için 4.2 tf/cm2 almamız gerekmiyor normalde.

420 Mpa birimindeki bu değeri tf/cm2 ye dönüştürünce 4.2828 değeri bulunur.

B420c donatı için Fyk=420 Mpa Fyk=42828.081 tf/m2 Fyk=4.2828 tf/cm2

Geri