V11'i Online Satın Alın

kolon kiriş birleşim bölgesi

kolon kiriş birleşim bölgesin de olumsuzluk yaşıyorum. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Ve projemin statik yapısı hakkında olarak da yorum yapabilirsiniz? 1 metre çıkma da 25/32 alın kirişi dondum ve kolonlar arasını kirişi çıkma tarafında 5 cm taşmış bir vaziyetde çözümledim.Binayı kaset döşeme olarak çözümlerken 70*70*15 ölçüleriyle çözümledim lakin çıkmada tek doğrultulu kirişler oluşturdum ama kirişlerin geometri kontrolu yaparken dikey doğrultu da nervür oluşmadığı için geometri hatası verdiğini gözlemledim.Analiz yaparken geometri hatalarından dolayı bir problem yaşarmıyım.

Ekli dosyalar

Merhaba
kolon kiriş birleşim bölgesin de olumsuzluk yaşıyorum. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Ve projemin statik yapısı hakkında olarak da yorum yapabilirsiniz? 1 metre çıkma da 25/32 alın kirişi dondum ve kolonlar arasını kirişi çıkma tarafında 5 cm taşmış bir vaziyetde çözümledim.Binayı kaset döşeme olarak çözümlerken 70*70*15 ölçüleriyle çözümledim lakin çıkmada tek doğrultulu kirişler oluşturdum ama kirişlerin geometri kontrolu yaparken dikey doğrultu da nervür oluşmadığı için geometri hatası verdiğini gözlemledim.Analiz yaparken geometri hatalarından dolayı bir problem yaşarmıyım.
Önerilerim;
--k37-k38 kirişlerini bütün katlarda birleştirin,
--sol ve sağ konsola oturan kirişleri, konsoldan konsola mesnetleyin,
--sonlu elman genişliklerini 0.25 m,
--merdiven kenarlarını mesnetli alınmış, yalnızca altta ve üstte katta kirişe mesnetli olacak,
--p2 perdesini kısa başlık perdesi olarak işaretleyin,
--p2 perdesine k43 ve k44 kirişleri mesnetlenmemiş perde ucuna mesnetleyin,
--s1 kolonunu 60/35 yapabilirsiniz.

Ünver Bey'e ilave olarak ;
Konsol uçlarında kolonlardan taşma yapmayın. Bunu muhtemelen diş genişliğini ayarlamak için yapmış olmalısınız. Bunun yerine kirişleri 50 cm genişlikte tanımlayıp, konsol uç kirişleri 30 cm olarak yapın. Konsol uç kirişlerini boydan bütün olacak şekilde değil , mesnetten mesnete olacak şekilde parçalı girin.
S1 kolonunu büyütebilir veya bağlı kirişlerin donatılarının sürekli olup olmayacağına göre de çözüm üretebilirsiniz.
Ayrıca otopark girişinde binaya bağlı olmayan perdeyi silin. Onu ayrıca konsol istinat duvarı şeklinde çözün.

Kaset tipik kiriş sayılarınız hatalı. Bunları manuel düzeltebilirsiniz. ( konsollarda tipik kiriş sayısı diğer yönde sıfır olmalı yok çünkü ) Yada silip tekrar tanımlayın. Süreklilik konusu çok hassas bir konu. Ama yaptığınız modelde bir sorun göremedim. Benzer durumlar karşımıza çıkabiliyor zaman zaman.
İyi çalışmalar.....

Geri