V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon kiriş birleşim bölgesi

uqur karakuş

Yeni Üye
İdecad Deneme sürümünde Bir proje üzerinde Çalışıyorum Proje genel Agirlik olarak kolonlardan oluşuyor tasarimi bittikten sonra analiz sonucu kolon kiriş birleşim bölgesi hatasi aliyorum nerdeyse tüm kolonlarda , beton sınıfı olarak C30 seçili kolon boyutlarini büyültmek istemiyorum kirişleri kaydırmak ise genel olarak mimari projede duvara göre sorun yaratacak gibi sadece donatilarla sorunu çözmeye çalişiyorum ama olacak gibi değil proje ektedir yardimci olabilecek varmi ne yapmam gerek konusunda

Ekli dosyalar

sadece donatilarla sorunu çözmeye çalişiyorum ama olacak gibi değil proje ektedir yardimci olabilecek varmi ne yapmam gerek konusunda
-projenizi açtım donatı seçiminize baktım ve kirişte 12-14 seçmişsiniz diğerleri yok hemen apar topar kapattım valla. çapların hepsi açıkken bakın o zaman büyük bir çoğunluğundan sorunsuz geçersiniz. demirden betondan kısmaya çalışan taahhütçülere de selam ve sevgilerimizi iletin : )
-çatıda bile kkbb hatası alıyorsanız ya kirişiniz dar ya da kolonunuz derin değil demektir. 25cm kiriş yerine 30cm kiriş denemelisiniz bence.
-bu arada 1.kat güçlü kolon uyarısı var sanki kesitleri düzeltmeli gibi.

Son düzenleme:
Geri