V11'i Online Satın Alın

Kolon kiriş birleşim güvenliği (S04)

erdigoksu

Etkin Üye
proje çizmeye yeni başlıyorum s04 kolonunda ki kesme kuvvetini nasıl azaltırım birde projeyi daha iyi hale nasıl getiririm fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

erdigoksu:3o993fzj' Alıntı:
proje çizmeye yeni başlıyorum s04 kolonunda ki kesme kuvvetini nasıl azaltırım birde projeyi daha iyi hale nasıl getiririm fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba,
-Kolon kiriş Birleşim Kesme güvenliği sorunu için:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Diğer bazı tespit ve öneriler;
-Panel üzerine kolon tanımlanamaz. Bu şekilde veri girişi düşey süreklilik sorununa yol açar. (P02 perdesi üzerine çatı katında kolon tanımlanmış. Perde aynı boyutta devam ettirilebilir veya kolon boyutunda panel objesi tanımlanabilir )
-Kolonlar arasındaki kirişler tek parça olmalı (Örnek Zemin kat S6-S10 kolonları arasındaki kiriş)
-Sürekliliği olmayan tek konsol nervürlü döşeme tanımlamaz. (örnek 1.kat D01-D17)
-Aynı süreklilikteki nervürleri hesap kirişleri de sürekli olmalı.
-Nervürlü döşemelerde nervür dişleri üzerinde döşeme boşluğu komutu ile açılan boşlukları dikkate alınmaz. Boşlukları, dişlere denk getirmemeye özen gösterin veya boşluk etrafında kiriş tanımlayın.
Nervürlü döşemeler hakkında aşağıdaki linklerde verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.
-Döşeme kenarı ile bölüp farklı kotta tanımladığınız döşemeler hatalı veri girişidir. Bu döşemeler beraber çalışmazlar (Örnek Zemin kat D18-19, D16-20, D21-23 vb. döşemeler) Döşeme kenarı yerine kirişlerle kapalı alan oluşturun.

İyi çalışmalar

Merhaba
Önerilerim;
--D18 döşemesini mesnetlemek için K24 kirişi devamı olarak K06 basan kiriş koyun,(her katta)
--Döşeme içinde döşeme yapmayın kirişler arasında tek döşem yapın. KALIP1-2
--Döşemede boşlular nevür kirişlerini kesmesin,
--Nervürleri kaset gibi değil nervür olarak çözülebilir.
--1. bodrum katta D11 döşemesinde boşluk kenarlarına kiriş koyup çözün.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• KALIP 1.png
    KALIP 1.png
    106.5 KB · Görüntüleme: 4,877
  • KALIP 2.png
    KALIP 2.png
    83.2 KB · Görüntüleme: 4,876
erdigoksu":cb7ndrev' Alıntı:
böyle devam mı edeyim yoksa hatalarım halen devam mı ediyor
-Zemin kattaki D51 nervürlü döşemesinin içinde oluşturulan D20 düşük döşemesi için döşeme kenarı yerine kiriş kullanılması uygun olur.
-D51 döşemesinin sol kenarında döşeme kenarı yerine kiriş modellenmesini öneririm.(Nervürler 4 metre uzunluğunda konsol olarak çalışıyorlar)
-D51 döşemesinin plak kalınlığı 70 cm yüksekliğinde tanımlanmış.
-Zemin katta D54 nervürlü döşemesinin kotu bağlandıkları kirişlerle uyumlu değil.
-Nervür hesap kirişleri düzenlenmemiş.
-Üst katlardaki veri girişleri de belirtilen tespitler çerçevesinde düzenlenmeli.
Not: Programda enine diş oluşturulması durumunda enine dişin bağlandığı kirişlere yük aktarımı olur. Enine dişin bağlandıkları kirişlere yük aktarması istenmiyorsa (Konstrüktif olması) isteniyorsa nervürler enine diş oluşturulmadan tanımlanıp, analizden sonra 2 boyut olanakları kullanılarak çizimlere eklenebilir.
incemeniz için belirtilen tespit ve önerilere ilişkin bazı düzenlemelerin yapıldığı örnek bir çalışma ekliyorum.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

kusura bakmayın yeni mezun ve yeni proje çizmeye başlayınca böyle zorluklar çekiyorum yardımlarınız için teşekkürler d18 döşemesi kalınlık ve s04 kolonunda kesme problemi var nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler.
dosya linke yüklenmiştir.

erdigoksu":1nxpm3l8' Alıntı:
kusura bakmayın yeni mezun ve yeni proje çizmeye başlayınca böyle zorluklar çekiyorum yardımlarınız için teşekkürler d18 döşemesi kalınlık ve s04 kolonunda kesme problemi var nasıl çözebilirim şimdiden teşekkürler.
dosya linke yüklenmiştir.
-Eklediğiniz projede kalınlık sorunu olan bir döşeme göremedim.
-S4 kolonundaki Birleşim Kesme Güvenliği(B) sorunu K24-K25 kirişleri doğrultusunda oluşuyor. Sorunun çözümü için S4 kolonunun uzun kenar boyutu büyütülebilir, döşeme sistemi nervür olduğu için ilgili kirişler 40/30 boyutlarında yassı kiriş olarak tanımlanabilir.... Önceki mesajımda Birleşim Kesme Güvenliği sorununun çözümüne ilişkin öneri dokümanının bulunduğu link vermiştim.
İyi çalışmalar

Geri