V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolon kiriş birleşim güvenliği

srt mühendislik

Tanınmış Üye
S618 kolonunda birleştir seçeneğini kapattıgımda kolon birleşim hatası gidiyor bu hatayı aldıgım yerlerde bu tarz uygulama yapsam sorun olmaz degil mi

Ekli dosyalar

TBDY 2018 7.5.2.1 maddesinde, gözönüne alınan deprem doğrultusunda kolon-kiriş birleşim bölgelerindeki kesme kuvveti, Denk.(7.11) ile hesaplanacaktır, koşulu verilmiştir.

Ve = 1.25 fyk (As1 + As2)−Vkol (7.11)

7.5.2.2 –
Herhangi bir birleşim bölgesinde Denk.(7.11) ile hesaplanan kesme kuvveti, gözönüne alınan deprem doğrultusunda hiçbir zaman Denk. (7.12) ve Denk. (7.13)’de verilen sınırları aşmayacaktır (Şekil 7.10). Bu sınırların aşılması durumunda, kolon ve/veya kiriş kesit boyutları büyültülerek deprem hesabı tekrarlanacaktır.

(a) Kuşatılmış birleşimlerde: Ve ≤1.7b hj √fck (7.12)

(b)
Kuşatılmamış birleşimlerde: Ve ≤1.0b hj √ fck (7.13)
formulasyon basit. bu formulasyona uygun olduktan sonra herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum.

Hocam kuralları biliyorum sadece şunu merak ediyorum. S618 kolonunda birleştir seçeneğini kapattığımda kolon birleşim hatası gidiyor donatı azaldığı için bu birleştir birleştirme olayıyla oynamak sıkıntı yaratır mı bunu sormak istemiştim.

Bu opsiyonlar ile donatı sürekliliklerini değiştirmiş oluyorsunuz, kolon üzerinde yani mesnette eğer donatı 12m koşulunu sağlıyorsa düz devam edebilir, 12m maksimum boy koşulundan dolayı mesnette donatıyı bölünebilir veya yaptığınız gibi kullanıcı tanımlı olarak istenilen konumda donatıyı bölerek bindirme yapabilirsiniz. Bu durumlar kirişlerdeki mesnet donatılarını değiştireceği için kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği kontrollerinde de etkilidir. Yönetmelik açısından sorun teşkil etmez.

Tüm katlarda S11 kolonu ile K24 kirişi bağlantısı yapılmamış
1741004412344.png

Geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri