V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolon-Kiriş Birleşim Güvenliği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar
Sn. idecad yetkilileri ekte gönderdiğim projede genel analiz yaptığımda kolon kiriş kesme güvenliğinde hiçbir problem bulunmamakta.Fakat metraj aldıktan sonra tekrar genel rapor almaya kalktığımda bazı kolonlarda güvensiz yazısını gördüm.Bundan önce birkaç projede de bu sorunla karşılaştım.Bu sorunu incelerseniz sevinirim.
Kullandığım versiyon v5.511 professional nc
 
Merhaba,

Tarif ettiğiniz şekilde denedim bende bir sorun olmadı ...

Ancak seçmeli rapor alırken "eleman uç kuvvetleri(gloabal)" satırını işaretleyip rapor alıyorsanız, o seçeneği işaretlemeyin.

İyi çalışmalar...
 
Seçmeli raporlarda eleman uç kuvvetleri işaretli değil.Sadece kolon-kiriş birleşim güvenliği raporu alsamda yine çıkıyor.4. deprem yüklemesi 2.kat S05 ve S13
Bir önceki mesajda dediğim gibi metraj alıp ardından rapor almaya kalkarsam böyle bir problemle karşılaşıyorum.
 
Metraj sonucunda K29 ve K20 kirişinin mevcut donatıları bir miktar değişiyor. Bu değişiklik kolon-kiriş kesme güvenliğine giden As değerlerini etkliyor. Metrajdan sonra güvensiz yazmasının nedeni mevcut As'lerdeki oluşan bu değişiklik... Tabi bizim metrajdan önceki değerleri dikkate alamamız gerekiyor.

5.511 kullanan siz kullanıcılarımız, metrajı proje sonunda alabilirsiniz ya da metrajdan sonra bir kez analiz yapıp raporları o şekilde düzenleyebilirsiniz.
 
Yani bu hatalar olmaya devam edecek diyorsunuz.
Yardımlarınız için teşekkürler,iyi çalışmalar...
 
Tekrar merhaba,

Bilindiği üzere 5 versiyonu üzerinde çalışmalar devam etmiyor... 5 versiyonu üzerinde yapılan tüm çalışmalar 6 versiyonu olarak kullanıma sunuldu...

İyi çalışmalar...
 
Geri
Üst