V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon kiriş birleşim hatası

srt mühendislik

Tanınmış Üye
dosyayı yükleyemedim sıkıştırdığım halde hata verdi bu kısmı nasıl cözebilirim şaft ve kazan dairesi boşluklarım var üst tarafındada merdiven döşemesi oldugu için uzun kolon koydum buda birleşim hatası veriyor nasıl bir modelleme yapabilirim bu kısımda

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-12-11 145935.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-11 145935.png
    198.6 KB · Görüntüleme: 29
Hocam şu şekil kolonları aşagıya koyup kirişleri uzatsam merdiven döşemesi ile boşluk kısmını ayıracak şekildede kirişten kirişe kiriş atsam statiksel sıkıntı cıkarır mı ? Proje paylaşamıyorum büyük ihtimal sitede problem var

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-12-11 145935.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-11 145935.png
    236.3 KB · Görüntüleme: 28
olur tabiki. tali kiriş boyutlarını ana kiriş boyutlarından daha küçük tasarlayınız. ana kirişlere gövde donatısı ekleyiniz.
projenin tamamını görmediğim için kesin yorum yapamıyorum.

Hocam şu şekil kolonları aşagıya koyup kirişleri uzatsam merdiven döşemesi ile boşluk kısmını ayıracak şekildede kirişten kirişe kiriş atsam statiksel sıkıntı cıkarır mı ?
Asla zorunda kalmadıkça böyle bir saplama yapmayınız. Matematiksel model yeterli diyip geçmeyiniz. Olasılıksal deprem tahminlerinin aşılması durumunda gevrek hasara götürecek herhangi bir zor oluşturmayın derim. Kiriş donatılarıyla oynayarak bu güvenlik kontrolünü aşabilirsiniz. Mesnette gereken donatı miktarını Asmin olarak ele alıp As1 ve As2 de yerine koyun hesabı yapın rapordan inceleyin. Oluru varsa o yolu deneyin yoksa başka bir çözüm deneyin. Köşede bir perdeyi büyütmek veya bu kolonlara yakın bir perdeyi büyütmek gibi gibi ya da ilgili kirişin derinliğini düşürüp daha az rijit hale getirip daha fazla yük almasını engellemek gibi gibi

Geri