V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolon-Kiriş Birleşim kesme güvenliği

Ünver ÖZCAN

Uzman Üye
Yaptığım bir projede:
"Deprem yönetmeliği genel raporu" ikonu tıkladığımda ekrana DÜZENSİZLİK RAPORU gelmekte rapor başında herhangi bir hata mesajı ve rapor oluşturduğumda rapor başında hata mesajı olarak bir uyarı bilgisi görülmemekte.
Kolon-kiriş Birleşim Kesme Günevliği kontrol ettiğimde (B) hatası görülmekte.
ÖNERİ: Projeyi yapan ve kontrol eden uyarı vermediği için bu hatayı atlayabiliyor.
Bu hata mesajı raporların başında verilemezmi?
 
Ünver Bey merhaba,

Kolon-kiriş kesme güvenliği raporunda kolon-kiriş kesme güvenliğini sağlamayan elemanlar için "Güvensiz" yazılmakta... ayrıca belirttiğiniz şekilde kolon betonarmesinde de B uyarısı olarak görülmekte...

Programın eski versiyonlarından birinde, bahsettiğiniz şekilde rapor başında uyarı veriyorduk... çoğu kullanıcılar öylesine tepki gösterdi ki; o dönem B hatasının rapor başında gösterilmemesi özellikle istenmişti. Bunun üzerinde rapor başında verilen uyarı kaldırılmıştı.

İstenmeme gerekçeleri hala geçerli mi bilmiyorum.

Yazdığım gibi kolon-kiriş kesme güvenliği kontrolü programda tam yapılmakta; sağlamayan elemanlar kolon betonarmesinde ve kolon-kiriş kesme güvenliği raporuna gösterilmektedir.

İyi çalışmalar...
 
SN Hakan ŞAHİN
İdeCAD kullanıcılarının daha önceki versiyonlarda böyle bir istekleri olmuş olabilir. Şimdi böyle istekleri varsa, bu isteklerinin gerekçesini doğru ve mantıklı olmak kaydıyla bir kullanıcı olsa dahi açıklarsa, benim isteğimi uygulamaya koymayın. Doğru ve mantıklı bir açıklama gelmezse yeni versiyonda (7.017) bu kontrolü koymanız dileğiyle kolay gelsin.
 
Geri
Üst