V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MERYEM34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERYEM34

Tanınmış Üye
merhabalar projemi çizdim analizde sıkıntı var.kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı diyor. kolon boyutlarını büyüttüm donatı arttırdım çözüm bulamadım ne yapmam gerekiyor
 

Ekli dosyalar

Kolon boyutu bazen kucultmeniz bile işe yarayabilir bu durumda. Yönetmeliği incelerseniz parametreleri anlarsınız. Kirislerden gelen donatilar çok etkili oluyor. Ayrıca kirislerle kolonları birleşme şekli. Kirisleri mümkün mertebe kolonların orta aksına getirmeye çalışın. Bu şekilde rahatça bu sorunu aşabilirsiniz.
 
Merhabalar ,değerli meslektaşım kolon kiriş kesme güvenliğine gelmeden önce birkaç şey yazayım,30 cm kiriş derinliği ile yapıdan nasıl bir yüksek sünek davranışı bekliyorsunuz? bu kadar az olan kiriş derinliği ile nasıl bir çerçeve sistem davranışı bekliyorsunuz?bu kirişler kolon ve perdelerin deplasman kısıtlamasını ne kadar yerine getirebilir? Bu soruları kendinize sorun ,bence modelinizi gözden geçirin.Gelelim yapınızla alakalı diğer sorunlara; Bütün kirişlerinizin üzerinde duvar yükü(19.5cm) var mimari planınızda bu böyle mi ayrıca kirişlere hareketli yük vermişsiniz üzerinde duvar olan kirişlere nasıl olurda hareketli yük oluyor? Yazacak çok şey var şimdilik bu kadarını yazıyorum Saygılarımla
 
bu projede 2 gün önce analiz yapınca rapor veriyordyu. şimdi sistem çözülmüyor diyor napmam lazım
 
bu projede 2 gün önce analiz yapınca rapor veriyordyu. şimdi sistem çözülmüyor diyor napmam lazım
Geometri kontrolü yapın.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Kısa obje hatası olan kirişi silin ve döşemeyi tanımlayın. Analiz yapılabiliyor.
2 Gün öncesinde analiz yapılıyordu yazmışsınız daha sonra yaptığınız bir düzenleme kısa kiriş durumunu oluşturmuş olabilir.
2 gün öncesine ait proje kaydınız varsa gönderirseniz inceleriz.
Geometri kontrolünde verilen diğer hataları da kontrol ediniz. Projenizde Aks çizmediğiniz için açısı hatalı objeler var.
Tipik kiriş belirlenmemiş kaset döşemeler için tipik kiriş belirlemesi yapınız.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1679900153197.png
 
Geri
Üst