V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı

muratbilgin12

Yeni Üye
Merhabalar; betonarme proje alanında ilk defa proje çiziyorum. mimari bir plana göre tasarım yaptım. ancak tasarımda kolon kiriş kesme güvenliği sağlanamadı hatası alıyorum. başka form sorularına baktığımda kolon genişliği arttırılması öneriliyor. Bu projede de kolon genişliğini arttırmak tek çözüm mü yoksa başka çözümler de olabilir mi? aynı problemi dış kirişlerde de yaşadığım için kirişleri 50 lik yaparak kurtardım. şuan mevcut 3 kolon için kolon veya kiriş genişliği arttırmadan da bir çözüm sağlamak mümkün mü?

Ekran görüntüsü 2025-03-17 224856.png.pngEkran görüntüsü 2025-03-17 224923.png.pngEkran görüntüsü 2025-03-17 225302.png.png

Öncelikle kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği nedir? hesabı nasıl yapılır? formulasyonunda hangi parametreler vardır? bunları bilmek gerekir. idecad in bilgi bankası bu konuda çok iyi. İlgili sayfayı inceleyiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Öncelikle kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği nedir? hesabı nasıl yapılır? formulasyonunda hangi parametreler vardır? bunları bilmek gerekir. idecad in bilgi bankası bu konuda çok iyi. İlgili sayfayı inceleyiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. ilk defa proje çizdiğim için daha önceden onay almış olan projeler üzerinde pratik yapıyorum şuanda. mevcut karşıma çıkan hata. onaylanmış projede meydana gelmemiş. konu ile ilgili olarak anlamadığım kısım ilgili bağlantıdaki öneriler haricinde yapabileceğim bir şey var mı acaba

ekte yer alan çizimde s7 kolonu 70*30 kirişlerde 25*60.

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    14.7 KB · Görüntüleme: 35
iki hesabında raporu elinizde varsa pdf olarak paylaşın elemanların isimlerini yazın bir inceleyim.

iki hesabında raporu elinizde varsa pdf olarak paylaşın elemanların isimlerini yazın bir inceleyim.
merhabalar; üzerinde çalıştığım o projenin hesap raporu mevcut değil. onun yerine başka bir proje üzerinden tekrar çalışma yaptım. onaylı projenin raporu ve çizimi ekte yer almakta. farklı bir hesap programı kullanılmış. kolon kiriş kesme güvenliği hatası projenin sağ tarafında sadece 1-2 katlarda mevcut olup 3-4 de mevcut değil. kirişler dış cephede bulunduğu için kaydırma işlemi yapamıyorum. konu ile ilgili olarak gönderdiğiniz bağlantıya göre bu hataların oluşma sebebi birleşim bölgesindeki donatı alanları ile ilgili. konu ile ilgili olarak önerileriniz nelerdir nasıl bir çözüm ile bu hatayı ortadan kaldırabilirim?
ilginiz için teşekkürler

Ekli dosyalar

• ONAYLI PROJE.pdf
    ONAYLI PROJE.pdf
    267.2 KB · Görüntüleme: 5
  • HATALI BİRLEŞİM -2.png
    HATALI BİRLEŞİM -2.png
    45.3 KB · Görüntüleme: 16
  • 3D-2.png
    3D-2.png
    134.9 KB · Görüntüleme: 11
  • 3D.png
    3D.png
    150.9 KB · Görüntüleme: 11
  • HATALI KİRİŞ RAPORU.png
    HATALI KİRİŞ RAPORU.png
    88 KB · Görüntüleme: 12
  • HATALI BİRLEŞİMLER.png
    HATALI BİRLEŞİMLER.png
    62.9 KB · Görüntüleme: 13
  • 3-selahattin_lap_964_19_son-A3.pdf
    3-selahattin_lap_964_19_son-A3.pdf
    115.5 KB · Görüntüleme: 5
İki hesapta yaptığım kıyasta gördüğüm olay donatı farklılığından ziyade deprem kuvvetinin farklı olmasından kaynaklı. Yüksek ihtimalle veri girişleri farklı. Hesaplamalarda ele alınan katsayılar ve değerler farklı olabilir.

idecad.png
şekil. idecad.

diğer program.png
şekil. diğer program.​

Geri