Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanmıyor

Rabia gezmiş

Yeni Üye
herkese iyi çalışmalar. yapmış olduğum projedeki kolon- kiriş kesme güvenliği problemini aşamıyorum .daha önceki yardım isteyen arkadaşlara verilen tüm cevapları okudum ama eleman ebatılarını büyütme seçeneği dışındaki (proje sahipleri bu konuda müdahale istemediklerinden dolayı) tüm tavsiyeleri denedim ama kurtaramıyorum. çarşamba gününe kadar projeyi yetiştirmem lazım. fikirlerinizi paylaşır yardımcı olursanız çok memnun olurum .
saygılar...
 

Ekli dosyalar

1-Koridorda aralarında bağlantı olmayan kolonlar var, bu kısımlarda kiriş kullanmalısın.
2-Merdivenin olduğu kısımda döşeme kenarı kullanmışsın perde sadece bir kirişe bağlanıyor bu şekilde yatayda sağlıklı yük aktarımı olmaz. Merdivenin arka kısmını da perde yapmalısın hatta 3 tarafı da perde olabilir.
3-Asansör perdelerinin arasında da kirişle bağlantı olmalı o kısımda yine döşeme kenarı kullanılmış. Düşey taşıyıcılara yakın büyük boşlukları çok sağlıklı bir durum değil burada da yine perde kullanmalısın.
4- 7.5 m açıklıkların var 25/50 kirişler yeterli değil bence 25/60 gibi daha rijit kiriş kullanmalısın.
Bu tasarımsal problemleri giderdikten sonra kolon kiriş birleşim hatalarına bakmak daha doğru. Kolon kiriş birleşim bölgesi hatası hangi problem hangi kirişten kaynaklanıyorsa kolonu o kiriş yönünde rijitleştirmeniz gerekli. Yani kesiti büyütebilirsiniz veya kolon rijit yönünü o kirişe çevirebilirsiniz. Ya da kolonu kirişe ortalayabilirsiniz. Hiç biri olmuyorsa veya kolon kesiti mimariyi bozacak şekilde çok büyüyorsa kolon yerine perde kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    29.1 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    44.4 KB · Görüntüleme: 31
Geri
Üst