V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolon-kiriş kesme güvenliği sağlanmıyor

Rabia gezmiş

Yeni Üye
herkese kolay gelsin.
eklemiş olduğum projemde sürekli kolon kiriş kesme hatası almaktayım . kolon boyutlarını mimarinin dışına çıkmak pahasına büyütmeme rağmen sıkıntıyı çözemiyorum.

Ekli dosyalar

Perspektif ekranda hangi yönde kolon kiriş birleşim güvenliği sorunu olduğu görülebiliyor
Kolonların bu yönde büyültülmesi veya bu yöndeki kiriş genişliklerinin arttırılması gibi yöntemler denenebilir.
Ayrıntılar için yardım sayfasını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1739449517300.png

herkese kolay gelsin.
eklemiş olduğum projemde sürekli kolon kiriş kesme hatası almaktayım . kolon boyutlarını mimarinin dışına çıkmak pahasına büyütmeme rağmen sıkıntıyı çözemiyorum.
-DB17 döşemesinin hesap aksları hatalı boşluktan geçmiş.
-Perde kullanılamaz diye bir durum yok bence kullanın fayadası olacaktır.
-Asansör kuyusunu modellemeniz genelde önerilmiyor. Çizimi ise forumdan aratıp bulabilirsiniz.
-D117 ve D119 farklı bir yük taşıyorsa bence kiriş üstü kolonu deneyin orada. Kör konsol mantıklı durmamış pek. Zaten bu yüzden K120 kirişi pursantajı aşmış ( ilk defa böyle bir durum görüyorum ).
-Yapıda hem kirişli plak var hem de çift yönlü dişli döşeme var. R katsayısını düşük olanı tercih etmenizde fayda var ve hatta DTS1 ve dişli döşeme için sanıyorum perde şarttı. Gözden geçirmenizde fayda var.
-Bodrumunuz var 4.8.5i açın bence.
-

Geri