V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolon-Kiriş Kesme Güvenliği Sorunu

Hocam merhabalar kolay gelsin. Bir proje üzerinde çalışıyorum. Kolon kiriş boyutlarım ekte sunduğum projedeki boyutlar gibi ve bu boyutlara yakın olması gerekiyor. Ancak Kolon ve kirişlerin boyutlarında ne kadar düzenleme yapsamda değişen bir şey olmuyor. Donatı değerlerini değiştirmeyi de denedim fakat sonuç değişmedi. Konuyla alakalı yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhabalar; projemde ki kesme hatasını gideremedim . Yardımcı olabilir misiniz?
İyi çalkışmalar.
Proje analiz modeli hatalı.
Merdiven mesnetlenme durumlarını kontrol ediniz. Döşemeye bağlanması gereken kenar sabit mesnet olarak düzenlenmiş. Ayrıca merdivenlerin döşemelere bağlanabilmsi için yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılması gerekir.

1655383176119.png

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Asansör çukuru için tanımlanan temelin kotu ve büyüklüğü perdelerle uyumlu değil.

1655386155554.png

Proje analiz modeli hatalı.
Merdiven mesnetlenme durumlarını kontrol ediniz. Döşemeye bağlanması gereken kenar sabit mesnet olarak düzenlenmiş. Ayrıca merdivenlerin döşemelere bağlanabilmsi için yarı rijit diyafram yöntemine göre çözüm yapılması gerekir.

Ekli dosyayı görüntüle 25664

-Asansör çukuru için tanımlanan temelin kotu ve büyüklüğü perdelerle uyumlu değil.

Ekli dosyayı görüntüle 25666
Dedikleriniz yaptım
1.Asansör çukurunu statik projede analiz etmedim.
2. Analiz modelini yarı rijit olarak seçtim.
3. merdiven mesnetlenme koşullarını düzelttim.
Ancak hataları gideremedim .
Merdiven önlerinden kirş geçirsem daha mı iyi olur?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Eklediğiniz (analiz.cde) projesinde de hala asansör çukuru için tanımlanan temelin kotu ve büyüklüğü perdelerle uyumlu değil.
Rijit çözüm yapıldığı için merdiven kolları döşemelere bağlanmıyor. Merdiven sahanlıklarının döşeme kenarı olan kısmında mimari tasarım açısından sorun oluşturmuyorsa kiriş modelleyebilirsiniz.

Dış merdiveni yapıdan bağımsız çözüm durumuna göre değerlendirebilirisiniz.

1655391004440.png

Kolon kiriş birleşim kesme güvenliği sorununun çözümü için aşağıdaki dokümanı incelemeniz faydalı olabilir.

Geri