V11.13 kullanıma sunulmuştur.

kolon kiriş perde bağlantıları

asilturk1981

Yeni Üye
Oluşturduğum sistemde yastık kiriş, kolon, perde bağlantılarında problem var mı kontrol edebilirmisiniz,döşeme oluştururken problem yaşıyorum,hesab ettirdiğimde kiriş bağlantısı yapılıyor fakat betonarme-kiriş-donatılar bölümünde donatılar olması gerektiği gibi değil,yastık kirişlerin perdelerin içinden geçmesi gerekmiyor mu,örneğin bodrum kat P179 perdesindeki kiriş bağlantısını nasıl yapmalıyım...

Ekli dosyalar

Panel objesine uzun yönde bağlanan kirişler panel objesinin üzerinden geçecek şekilde bağlanmamalıdır.
P179 paneline kirşler doğru bağlanmış. Ancak P107, P178 ve P194 panellerine uzun yönde bağlanan kirişler hatalı. Bu kirişler panelin sol ve sağ düğüm noktalarıdan bağlanmalı.Panelin üzerinden geçmemeli.
Ayrıca S65 kolonu ve P177 paneli yerine L tipi poligon kolon girmek uygun olur.

Ekli dosyalar

Aklıma takılan başka bir durum bağlantı bölgelerinde yük aktarımı.S158 ve S153 kolonları arasında tanımlanan ve kaçıklığı alt kısımdan olan kirişin donatı düzenine baktığımızda kiriş dışarıda ve donatılara gönye yapılmış,kiriş kolonlara bağlı olduğu sürece yük aktarımı doğru yapılmışmıdır ?

Cevap için teşekkür ediyorum...

Ekli dosyalar

• eğik kiriş.jpg
    eğik kiriş.jpg
    94.3 KB · Görüntüleme: 6,360
  • perde-kiriş.jpg
    perde-kiriş.jpg
    176.4 KB · Görüntüleme: 6,362
asilturk1981":klvr4ol5' Alıntı:
Aklıma takılan başka bir durum bağlantı bölgelerinde yük aktarımı.S158 ve S153 kolonları arasında tanımlanan ve kaçıklığı alt kısımdan olan kirişin donatı düzenine baktığımızda kiriş dışarıda ve donatılara gönye yapılmış,kiriş kolonlara bağlı olduğu sürece yük aktarımı doğru yapılmışmıdır ?

Cevap için teşekkür ediyorum...
Perspektif penceresinde 3B çerçeve modunda kolon kiriş birleşimdeki rijit kollar bağlantıların yük aktarımının doğru bir şekilde oluştuğunu gösterir.

Ayrıca Kiriş Bilgileri ve Statik Sonuçları Raporunda Kirişlerin hangi elemanlarla mesnetlendiği görülebilir.

Ekli dosyalar

• kolon_kiriş.PNG
    kolon_kiriş.PNG
    126.1 KB · Görüntüleme: 6,356
  • rapor.PNG
    rapor.PNG
    137 KB · Görüntüleme: 6,353
Geri