V11'i Online Satın Alın

kolon majör minör düşey açılımları

Merhaba,

Kolon düşey açılımında minör yönde düşey açılımı alma işlemi kaldırıldı. Tüm yapının kolonlarını dikkate alan, aynı kat içinde ve/veya farklı katlarda benzer kolonlar için genel bir algoritma uygulanıyor.

Minör yönde kolon düşey açılımı alma nedenizi yazarsanız daha faydalı bir değerlendirme yapmış olacağız. Gerekirse bir örnek verebilirsiniz.

İyi çalışmalar

bir güçlendirme projemde kolonların bir yönüne mantolama yapıyorum örneğin 25/50 bir kolon mantolama ile birlikte 25/80 oluyor. kolon düşey açılımlarında istiyorum ki 80 olan ölçüyü baz alarak açılımı yapsın ama program 25 lik olan tarafa göre düşey açılımı veriyor. bu yüzden mantolama yapılan tarafa konulan demir donatıları gözükmüyor düşey açılımlarda..ya da mesela iki yöne birden mantolama yapıyorum düşey açılımlarda istiyorum ki iki yönün birden açılımını vereyim ..

Merhaba,
kolon düşey açılımları alırken üst katlarda küçülen tarafı her zaman alamıyoruz.Belediyeler istiyorlar. Daha eski versiyonda da bu özellik mevcuttu.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Geri