V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

KOLON MENÜSÜNÜN DÜZELTİLMESİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Oznb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Oznb

Etkin Üye
Kolonların büyültme ve küçültme yaparken aynı yerden büyütüp küçültmesini sağlayın lütfen
 
Merhaba,
Neyi kast ettiğinizi anlayamadım, isteğinizi daha net ve gerekirse bir ekran örneği alarak açıklar mısınız?

Bilinmediği olasılığı dolayısıyla ekran örneği açıklaması:
1. ideCAD programında ilgili ekrandayken klavyeden print-screen tuşuna basın.
2. Paint programını açın.
3. Düzen, yapıştır tıklayın.
4. Dosyayı jpg olarak kayıt edin.
5. O dosyayı mesajınıza ekleyin.
 
sekildeki kolonun sol ve üst kısmında ki kaçıklığın sabit olmasını istiyorum kolon menüsünden büyültme küçültme yapıldığında diğer kenaların oynamasını istiyorum. Kolon ayarlarında büyütme kısmını ayarlıyorum fakat küçültme gerekince ters taraftan küçültme yapıyor.
 
Kolon boyutu değiştirme ile ilgili ufak bir video hazırladım, bahsettiğiniz problemi göremedim. Boyut değiştirmek için sağ tuş menüdeki "boyut değiştir" komutunu mu kullanıyorsunuz?

 
hesapları yaptırdıktan sonra betonarme menüsünden kurtaran kurtarmayan kolonlara bakıyorum tablodan ebatları değiştiriyom. kolon ebatlarını üsta kata doğru azaltıyorum. kaçıklıklarında sorun oluyor.
 
Oznb":2jd5079z' Alıntı:
hesapları yaptırdıktan sonra betonarme menüsünden kurtaran kurtarmayan kolonlara bakıyorum tablodan ebatları değiştiriyom. kolon ebatlarını üsta kata doğru azaltıyorum. kaçıklıklarında sorun oluyor.

Kolonunun büyüyebilir yönü ile düşündüğünüz yön arasında bir farklılık olmuş sanırım. Halbuki büyüme yönlerini kolon aksının bakış yönüne göre belirlemeliyiz. O halde;
Kolon kaçıklığı için girilen değerler lokal kolon eksenlerine göre uygulanır. Ayarlar/Genel Ayarlar/Genel Ayarlar sekmesinden Kolon Akslarını Çiz seçeneği işaretleyin, planda kolon düğüm noktasından bir ok çizilecektir. Ok kolonun lokal X eksenini, ok yönü de +X yönünü ifade eder. Kolon kaçıklıkları bu lokal koordinat takımına göre düşünülmelidir.

Özellikle kolon, döndürülerek çizilmişse büyüme yönlerini de ona göre düşünmek gerekir. Okun gösterdiği yön her zaman sağınızdır. Yani kolonun sağ kenarı. Buna göre üst, alt, sol kenarlarını belirleyebilir, büyüme yönlerini buna göre verebilirsiniz.
 
Geri
Üst