V11.13 kullanıma sunulmuştur.

kolon-perde modelleme

izmirlimuhendis

Etkin Üye
175/25 boyutunda olan ve kabul olarak modellenen bir perdeyi kolon olarak çizsek , bu hesaplarda ya da donatı düzeninde bir değişiliğe yol açar mı ?

izmirlimuhendis":1i0gbvzv' Alıntı:
175/25 boyutunda olan ve kabul olarak modellenen bir perdeyi kolon olarak çizsek , bu hesaplarda ya da donatı düzeninde bir değişiliğe yol açar mı ?
soru tam net olarak anlaşılmıyor. yani eğer 25/175 bir düşey elemanı, perde objesi olarak tanımlamak ile kolon objesi olarak tanımlamak arasında fark olur mu diyorsanız.;
1-panel objesi ve kabuk olarak modellerseniz 1/7 oranını sağladığı için perde statüsünde değerlendirilir ve donatı düzeni ona göre olur. yük taşıma sistemi bir kabuk gibi davranır ve alt objelere parçalanıp sonlu eleman modellemesi ile yük iletimi çok nontadan olur. mesela temele momenti ve eksnel yükü bir çok noktadan iletir ki bu temelde daha olumlu bir etkidir.
2-kolon objesi ile tanımlarsanız merkzi bir çubuk ile modellenir. 1/7 oranını sağladığı için perde donatı düzeni ile donatılandırılır. yük taşıma sistemi tek notadan çubuk şeklinde olur. diğer etkiler bu merkeze rijit kol ile aktarılır. mesela temele momenti ve eksnel yükü bir tek noktadan iletir ki bu temelde daha olumsuz bir etkidir.

Kolonu kabuk olarak modellemek istiyorum ( çünkü bir ucu bir aksta diğeri öbür aksta ) ama donatılandırması ve tahkikleri kolon olarak yapılsın istiyorum. Mümkün mü?

sereze":3jkk7cpo' Alıntı:
Kolonu kabuk olarak modellemek istiyorum ( çünkü bir ucu bir aksta diğeri öbür aksta ) ama donatılandırması ve tahkikleri kolon olarak yapılsın istiyorum. Mümkün mü?
Programda kolon objesi ile girilen elemanlar çubuk olarak modellenir.

Geri