V11'i Online Satın Alın

Kolon perde yanyana (donatı detay nasıl olmalı?)

engineer_yildiz

Tanınmış Üye
SAYIN YETKİLİ, İDECAD KULLANICI EL KİTABINDA, PERDENİN OLUŞTURULMASI İLE İLGİLİ OLARAK "Panelin diğer objelerle ilişkisi: Paneller kolonlar arasına iki kolonu birbirine bağlayacak biçimde tariflenebileceği gibi, tek başlarına da kullanılabilir. Paneller kolonlara kolonun her noktasından bağlanabilir." ŞEKLİNDE AÇIKLANMAKTADIR.
BENİM SORMAK İSTEDİĞİM:
1- U ŞEKLİNDE ASANSÖR PERDESİNDE HER KÖŞEYE KOLON YERLEŞTİRDİĞİMİZDE, PERDENİN YATAY DONATILARI KOLON İÇİNDE KOLON BOY DONATILARINA KANCA OLARAK BAĞLANMAYIP DÜZ DEVAM ETMEKTEDİR. BU DURUM HER ETKİYE KARŞI YETERLİ MİDİR?
2- KOLON BURADA PERDE UCU GİBİ ÇALIŞIRMI ÇALIŞMAZMI?
3- PERDE VE KOLONUN YANYANA OLMASI VE PERDE YATAY DONATISININ KOLON İÇİNDE BELİRLİ BİR UZUNLUKTA DEVAM ETMESİ DURUMU MONOLOTİK BİR ELEMAN OLUŞTURMAZMI? KOLONUN YATAY DEPLASMANINI PERDENİNKİ KADAR SINIRLAMAZMI VEYA PERDEYİ DEPLASMAN KONUSUNDA ZORLAMAZMI? TEMELE ETKİDİKLERİ YERDE TESİR DURUMLARI NASIL OLUR?

SORULARI SAYISAL DEĞERLERDEN ÇOK AKADEMİKSEL DEĞERLENDİRMEYİ ÖN PLANDA TUTARSANIZ SEVİNİRİM.
İLGİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.

Ekli dosyalar

• PERDE KOLON.png
    PERDE KOLON.png
    233.9 KB · Görüntüleme: 3,521
  • PERDE KOLON.2.jpg
    PERDE KOLON.2.jpg
    286.5 KB · Görüntüleme: 3,517
LÜTFEN, YARDIMINIZI BEKLİYORUM

SAYIN İDECAD YETKİLİLERİ, "Kolon perde yanyana (donatı detay nasıl olmalı?)" KONU BAŞLIĞINDA İZAH ETTİĞİM DURUMLA İLGİLİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

Merhaba,

1-)Perde yatay donatıları kolonların içine Ts 500 madde 9.1.2 Denklem 9.1 de verilen Lb (minimum kenetlenme boyu) kadar uzatılmaktadır.

2-3-) Programda kolon ve paneller analiz modeline birlikte dahil edilir. Ancak eleman betonarmeleri kendi içinde yapılır. Perde uç bölgesi de panel içinde oluşturulur. Eğer kolon panelin uç bölgesi olarak kullanılmak isteniyorsa Panel özellikleri/Donatı sekmesinde Başlık bölgesi uzunluğu kullanıcı tanımlı olarak düzenlenebilir. Bu durumda TDY 2007 madde 3.6.5 ve şekil 3.11 de perde uç bölgesi donatı koşullarının da göz önüne alınması gerekir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• ekran2.PNG
    ekran2.PNG
    155.9 KB · Görüntüleme: 3,441
Geri