V11'i Online Satın Alın

Kolona bağlanan kirişler devam eden kirişler gibi donatı atılmıstır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan matrax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrax

Etkin Üye
S02 Kolona bağlanan k01 kirişi ve k02 kirişi kolana farklı yerden bağlanmasına rağmen kiriş detay açılımda ikisi devam eden kirişler gibi donatı atılmıstır.(kiriş ve kolonların dügüm noktası fotoğrafta mevcuttur.)çoğu projede bu var denıyebilirsiniz.farklı düğüm noktalırıdan mı bağlamak lazım.

Kiriş donatı ayarları sekmesinden kirişleri "sağ uçta sürekli kabul et" seçeneğini kaldırın. Ayrı kirişler olarak çizim yapılacaktır.

Teşekkür ederim. başka bir yöntem var mı. hızlı bir şekilde çizim yapılırken düğüm noktalarını farklı girme gibi benzer bir yöntem var mı otomatik algılasın diye.

Başka bir yöntemin olmadığını düşünüyorum. Forum yöneticileri buna cevap verebilir. Ancak gerek olmadığını da düşünüyorum . Kiriş betonarme diyalog penceresinde donatılar sekmesinin altında kiriş donatılarının komşu kirişler ile birlikte nasıl dizayn edilebileceğini görsel olarak ta takip edilebiliyor. Bu sayede kolon-kiriş kesme güvenliği v.b. gibi gözden kaçan farklı hususlar da yakalanabiliyor.

Bazen fark etmeden hangi düğümden yada nasıl bir birlerine bağlandığımı bilmeden çizdiğim projede böyle sorunla karşılaşmıyorum.o yüzden söyledim.

Başka bir yöntemin olmadığını düşünüyorum. Forum yöneticileri buna cevap verebilir. Ancak gerek olmadığını da düşünüyorum . Kiriş betonarme diyalog penceresinde donatılar sekmesinin altında kiriş donatılarının komşu kirişler ile birlikte nasıl dizayn edilebileceğini görsel olarak ta takip edilebiliyor. Bu sayede kolon-kiriş kesme güvenliği v.b. gibi gözden kaçan farklı hususlar da yakalanabiliyor.
Süreklilik arz eden kirişlerin durumuna göre söylediğiniz gibi ""sağ uçta sürekli kabul et" satırı işaretlenmeden çözülebilir veya kısmi donatı geçişi uygulanabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bazen fark etmeden hangi düğümden yada nasıl bir birlerine bağlandığımı bilmeden çizdiğim projede böyle sorunla karşılaşmıyorum.o yüzden söyledim.
Kirişlerin kolona hangi noktadan bağlandığının bir önemi yoktur.

Geri