V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolonda maksimum pursantaj hatası var ve kirişte nmax hatası var

mrtcyln06

Yeni Üye
kolonda maksimum pursantaj hatası var ne yaptıysam kurtaramadım kesitini büyüttüm çok büyük kolonlar oldu.
kirişte nmax hatası var ampartmanı büyüttüm kirişin kesitini büyüttüm yinede olmadı.

Bu hatalar hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok acil lazım bu proje.

Ekli dosyalar

Projenizde veri girişine yönelik bazı tespit ve öneriler aşağıdkai gibidir. Analiz analiz sonuçlarını bu tespit ve öneriler ışığında tekrar değerlendirmeniz uygun olur. (Bu sorunuza 10 versiyonu lisanslı kullanıcılarımız için oluşturulan teknik destek portalından da cevap verilmiştir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
)
-Zemin katta bazı kirişlerin üzerinde bodrum çevre perdeleri tanımlanmış. Düşey süreklilik sorunu var.

1652692381287.png
-Bodrum perdelerinin grup perde olarak modellenmesine gerek yok.

1652694498603.png

-TBDY2018 madde 3.3.1.a) ya göre 2. bodrum katın rijit kabul edilmesi uygun olur.
-Rijit bodrum katı olan yapılarda Analiz Ayarlarında "iki yükleme durumlu hesap yöntemi"ne göre analiz yapılmasını öneririz.
-P17-18 perdelerinin kısa başlık perdesi olarak modellenmesi uygun olur.

1652693258461.png
Asansör çukurunun düz olarak modellenmesini öneririz.

Merhaba;

Levent beyin söylediklerine ilave olarak P14+P19 ve P15+P20 perdeleri tek parça girilirse donatı düzeni daha sağlıklı olacaktır.

1. bodrum katta bina küçülüyor ve o perde attığım kısımlara su basman perdesi toprak seviyesine kadar atılıyor.
bu sıkıntıyı yaşamamak için tamamen birinci bodrum kattaki perdeleri kaldırıp analiz yapıp daha sonra paftalama kısmında mı perdeleri eklememi önerirsiniz. Perdeye su basman tikini işaretlediğimde hesaba katılmıyor diye biliyorum neden böyle bir sonuç çıkıyor.

Geri