illaga":2en1syr9' Alıntı:"Statik proje tasarımı yapılırken kolonlara 250 kN maksimum tasarım yüklerini geçmeyecek şekilde çözüm yapılmıştır. " Zemin etütlerinde istenen bu durumun açıklamasını yapabilirmisiniz? Betonarme/Kolon/Burkulma menüsü altındaki Nd değerinimi dikkate alacağız..
illaga":2en1syr9' Alıntı:teşekkür ederim..benim projemde 3 katlı 2 dairelik bir proje..bodrum kat kolonlarında 25 tonu geçen yükler mevcut çözüm olarak bodrum katta kolon sayısını mı arttırmalıyım ?
siromar":1b6iqcth' Alıntı:Bu mevzu yeni cikti B+2 kati gecmeyen yapilarda zemin etudu sondajsiz yuzeysel bir raporla veriliyordu
simdi kolona gelen eksebel yuk 25 tonu gecerse zemin ettudu isteniyor....
nasil bir zekanin urunu bu yaptirim anlamak zor ???? Olay eksenel yuk mu o yukun nssil zemine aktarildigi mi...
Mesela belli bolgelerde Zemin emniyet gerilmesi belli degerleri gecerse sondajli etut isteseler anlayacagim ama
bu tip kararlari alan arkadaslar muhendislikten nasibini alsaymis keske...
siromar":1uqdry85' Alıntı:mecbur kaldıracaklar bu kuralları da ne zaman kalkar bilmiyorum
durumun saçmalığını izah edebilrsin ama anlayacaklarını sanmıyorum
zemin etüdü yaptırmayacam diye kolon sayısını arttırılır mı Allah aşkına
şahsi görüşüm dış kolonlar 25tonu geçmese de iç kolonların eksenel yükü her durumda 25 tonu geçer
belediyenin böyle bir şart koyma yetkisi olmasa da mühür onların ellerinde ne yazıkki laf anlamazlarsa zemin etüdü yaptırın 2000tl ek masraf yapılmış olur.
ayrıca
S2-S3
S12-S13
S10-S7 kolonlarını temelle bağlamanı öneririm
saplama temeli duvar olduğu için attın sanırım onu daha küçük ebatlı bağ kirişine çevirebilirsin