V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kolonlarda Etriye Sıklaştırması Var Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aydemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Dilatasyonlu bir deponun iki modelini oluşturup modellerde performans analizleri yapmaktayım. Eke model dosyalarını koydum. Depo 2001 yılında yapılmış. Yerinde yaptığım incelemelerde kolonlarda etriyeler genelde 20 cm (yerinde sıyırılan kolonlarda etriyeler 15 cm) ama 135 derece kancalı. Bu durumda kolonlarda "etriye sıklaştırması var mı" seçeneğini işaretlemiyorum ama o zaman program 135 kanca durumunu kapalı duruma geliyor. Analizlerde 20 cm aralıklı etriyelerde 135 kanca durumu ihmal ediliyor mu? Bu projelerde kolonlarda "etriye sıklaştırması var mı" seçeneğini işaretlesem sorun olur mu?

Etriye sıklaştırması var seçeneği, kolon, kiriş ve perdelerde sargılı beton etkisinin performans analizinde gözönüne alınması için uygulanır. Burada TBDY sargılı betonun hangi durumlarda gözönüne alınması gerektiği belirtilmediği için kullanıcı seçeneğine bırakılmıştır.

Nihan Hanım cevabınız için teşekkür ederim. Etriye sıklaştırması performans analizlerinde tam etriye aralığıyla ilgili bir durum değil. Betonun sargılı ve sargısız davranışı ile ilgili.

Nihan Hanım ben de bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyordum. Cevabınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri