V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kolonlarda ihtiyaç/kapasite oranı hatası

Can Demirel

Yeni Üye
Merhabalar,
1. Projemde kolonlarda ihtiyaç/ kapasite oranı hatası almaktayım sürekli. bu hatayı nasıl gideririm?
2. Ara kat için tanımladığım kirişlerde de kesitlerde büyütme yapmama rağmen hataları bir türlü gideremedim. bu hatayı nasıl çözümleyebilirim?
3. Çatı makasları arasında çapraz tanımlama yaptığımda çapraz birleşimleri kendiliğinden görünürlüğünü yitirmekte ve analiz yapmama engel olmakta. bunun nedenini nedir? (çaprazlarımı aşıklardan önce tanımladım.)
4. Bir de kolon aralarına çapraz tanımlayıp projeyi kaydedip kapattığım zaman tanımlamış olduğum kolonlar arasındaki çaprazlarım bambaşka yerlere bambaşka boyutlara çıkmış şekilde karşılaşıyorum. bunun nedeni nedir? yardımcı olabilir misiniz? ayrıca kolon kolon arasına çapraz tanımlamak istediğimde adet sayısı girebileceğim bir ekran açılmamakta.
5. Tüm kesitlerim aynı olmasına rağmen bazı kolonlarda kat ötelemesi sorunu almaktayım. Bunu nasıl giderebilirim?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
1- Kolonların kesitleri 80*3 bu kesit oldukça ince. Bu yapılarda bu kesitleri kolonlar için kullanmayınız. Et kalınlığı daha yüksek bir enkesit kullanınız.

2- Çatıda makas üst başlıkları için sadece ilk ve son açıklığa değil de bir dolu bir boş olacak şekilde çatı çaprazı giriniz.

3- Kirişler için de geçerli et kalınlığı yüksek kesitler seçiniz.

4- Çapraz birleşimlerinin kaybolması bir sorun, çözüm üretilecektir. Ancak mevcut sürümde bu sorun giderilemez. Bu nedenle analiz öncesi çaprazları seçin özelliklerine giriniz ve tamam diyip geri çıkınız. Birleşimler geri gelecektir. Ardından analiz yapınız.
 
Geri
Üst