V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

kolonlarda ve kirişlerde narinlik hatası alıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan RODOPLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RODOPLU

Yeni Üye
masaüstü bilgisayarımda açıp çözdüğüm çelik çatıyı aynı lisansım ile laptopta açtığımda kolonlarda ve kirişlerde narinlik hatası alıyorum masaüstü bilgisayarda narinlik kontrollü yapmıyor ama laptopta yapıyor bunun sebebi nedir 11.13e güncellemeden mi kaynaklı
2.sorum çelik aşıkları analize dahil edip çözmek mi sağlıklı yoksa aşıkları analize dahil etmeden mi çözmek sağlıklı bayağı bir metraj farkı çıkıyor.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

1. sorunuz için güncelleme belki etken olmuştur tam olarak bilemedim ama narinlik probleminiz için çapraz elemanlarla destekleyerek yada stabilite kirişi tanımlayarak kolon burkulma boyunu küçülte bilirsiniz yada kesit arttırmak lazım.
2. sorunuz içinse amacınıza bağlı, yani eğer makas elemanları yanal tutulumlarını arttırmak isterseniz bence dahil ede bilirsiniz ama dediğiniz gibi kesitler artacaktır yada en azından bir kısmını dahil edebillirsiniz ki gördüğüm kadarıyla siz zaten tutulum için kiriş elemanları tanımlamışsınız. bence analize dahil etmemeniz daha mantıklı gibi duruyor projeniz için. çatı çaprazlarınızı ve gergileri de eklemenizi tavsiye ederim.

teknik destek güncelleme ile alakalı olduğunu söyledi ama onlar projeyi çözdüğünde narinlik hatası olmadığını söylediler farklı bir durum var.
göreli kat ötelemesi bayağı bir rahat kurtarıyor majör ve minör yönde kolon açıklıkları çok fazla olmadığı için yine de çatı çaprazı atmalı mıyım

Bende analiz yaptığımda tıpkı sizdeki gibi narinlik uyarısı aldım ondan burkulma boyunu azaltacak önlem alın demek istedim.
Stabilite kirişleride iş görür ama çaprazlarında olması faydalı okur sadece göreli öteleme olarak bakmayın derim

Geri