kolonlardaki çift etriye seçimini tek etriye ve çirozlu nasıl yaparım?

girmiş olduğum projemde kolonların etriyerini 2şer adet olrak program belirlemiş. bunları tek etriye ve çirozlu olarak yapmak istiyorum ama o kadar aramnam rağmen böyle bir şeçenek bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • çift etriye.jpg
    çift etriye.jpg
    76.7 KB · Görüntüleme: 6,374
Hatta sayısını biz beliryebilsek. mesela kolon donatılarını seçerken yanda kolon kesiti gözükse siz hangi kenara hangi donatıyı koyuyorsunuz nasıl bir etriye çiroz düzeni yapıyosunuz. Bu şuan programın en büyük eksiği
kolon donatılarını sadece major minor diye tanımlayabiliyoruz. Kattan kata major minor yönü değişebilir. takibi zor oluyor. Benim şiddetle tavsiyem kolon donatılarının seçiminde kesit üzerinde donatı yerleşimleri etriye çiroz yerleşimi gösterilmeli.
 
Kiriş donatılarının düzenlerken örnek olrak; montaj donatısını değiştiriyorsunuz kesit yetersiz diye bütün sutunlar kırmızı oluyor bunun yerine kurtarmayan kesit tarafındaki sutun kırmızı olsa.
 
kolonlara istediğimiz şekilde donatı ve etriye tanımlayamamamız özellikle güçlendirme projelerinde mevcut bina donatılarını tanımlarken sıkıntı çıkartıyor. mevcut kolon donatıları farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyor. iç etriyeler dış etriyelerden farklı çapta yapılmış köşe boy donatıları diğerlerinden farklı çapta konulmuş olabiliyor. ve bunları tanımlayamıyoruz.
 
merhaba. kolonlarda çift etriye yerine tek etriye ve çiroz kullanmak istiyorum programda bunu nasıl tanımlayabilirim yardımcı olur musunuz?
 
merhaba. aynı durumla karşılaştım. ilk çözümümde çift etriyeli çözüldü, daha sonra kolonları seçip bu tik işaretini kaldırıp tekrar çözüm yapmama rağmen hala çift etriyeli çözüm yapmakta? problem ne olabilir?
 
Bu seçim her kolon için ayrı yapılmaktadır. Bu işlemi sadece aktif katta yapmış olabilirsiniz. Tüm katlarda , tüm kolonlarda bu seçeneğin pasif yapıldığını kontrol edin.
Perspektif ekranda tüm kolonları seçerek "çoklu etriye dizaynı" opsiyonunu pasif yapınız
 
Geri
Üst