V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Konsol bağlantıyı aks 2 yönünde tanımlayamadım

Merhaba herkese kolay gelsin öncelikle.

1.iletilen resimdeki 500 kotlu olan kısıma konsol eleman tanımlamak istiyorum yalnız konsol tipi 2 numarayı aks 2- yönünde tanımlayamadım bunu tanımlamam için ne yapmam gerekiyor yada başka bir alternatif yöntem mevcut mudur?

2.projede 500 kotunda 2 adet kolonum mevcut bunları kaynaklı birleşimle modelleme yaptım bunda ise temel bağlantısını 2 kolonun birleşimi ile aynı temel bağlantısını kullanabilmem mümkün müdür mevcut birleşimde sadece hea 280 kolonuna bağlantı yapabiliyorum.

3.makas birleşiminde diğer resimde görünen bağlantıyı (belirli ölçülerde levha kesitleri ve uç kısımdaki 1250 uzunluğunda levha tanımlaması) yapmam mümkün müdür acaba ?

Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • KESİT.png
    KESİT.png
    35.4 KB · Görüntüleme: 47
  • kesit 2.png
    kesit 2.png
    44.2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ayvalı İlave14_09-11_15.cde
    Ayvalı İlave14_09-11_15.cde
    1 MB · Görüntüleme: 11
1.png
Birleşimin alt tipleri mevcuttur. Kolon zayıf ekseni yönünde giriş yapmak isterseniz yukarıdaki görseldeki tipi seçmeniz gerekir.

Kolonları bu şekilde iki farklı kolon olarak girip boydan boya kaynaklı yapıp tek elemanmış gibi tasarımını yapamazsınız. Yapı ağacı - kesitler üzerinde iken mouse sağ tuş yeni kesit ekle - birleşik seçeneğine gidip alt tiplerden size uygun olanı bulmanız gerekir. Sizin girmek istediğiniz bu tipin programda tasarımı mevcut değildir, çizim için kullanılabilinir.

Analiz ve tasarımını yapmak için kesit bu geometride olmasa da kesitin özelliklerine istediğiniz enkesitin atalet momenti, enkesit alanı, kesme alanı gibi parametrelerini yazıp, analiz ve tasarım yapıp rapor alabilirsiniz.
a.png

Makas için mesnet birleşimi ve alın levhalı makas birleşimleri mevcuttur programda. Sizin görseldeki birleşim için makas mesnet birleşimini deneyebilirsiniz.
a2.png
 
Geri
Üst