merhaba iyi akşamlar.Merhaba
Önerilerim;
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--Grup perdelerde, perde kenarındaki küçük perdeleri kısa başlık perdesi olarak giriniz,
--Kirişler üzerine, hareketli yük girilmesi uygun olur, (70/35 kirişleri)
--4. kat tavanında konsol kirişlerde duvar yükleri var kaldırabilir,
--Konsol saçak döşemelerde hareketli yükler fazla (bu alanlar muhtemelen kullanılmayacak.) azaltılabilir. K422-K444 düzelebilir.
--Sonlu eleman genişliklerini 0,25 m yapınız.
Normal katlarda balkon alanları 10 m2 az ise TS500 göre 0.5 t/m2 alınabilir. Çatı katında üzerinde çatı yükü varsa çatı yükü almak yeterlidir.-konsol döşemeler için 500kg hareketli yükü müh.odası ve belediye istiyor...
70/35 Nervür Kirişlerinin üzerinde 0,7 m lik hareketli yük alınmayan bölge var,-kirişlere hareketli yük girmek gerekiyor mu?
4. kat (çatı katında) kaldırılabilir, bu katta konsol açıklıklarınız ve döşemeden gelen yükler alt katlardan daha fazla olduğundan iki konsol kiriş kurtarmıyor,-konsol kirişlerdeki duvar yüklerini kaldırabilirim
Daha hassas hesap yapılabilmesi için İDECAD tarafından önerilen sonlu eleman genişliği 0.25 m.-sonlu eleman genişliğini neden 0.25 yapmalıyım ? ( detay verebilir misiniz)
Merhaba
Normal katlarda balkon alanları 10 m2 az ise TS500 göre 0.5 t/m2 alınabilir. Çatı katında üzerinde çatı yükü varsa çatı yükü almak yeterlidir.
70/35 Nervür Kirişlerinin üzerinde 0,7 m lik hareketli yük alınmayan bölge var,
4. kat (çatı katında) kaldırılabilir, bu katta konsol açıklıklarınız ve döşemeden gelen yükler alt katlardan daha fazla olduğundan iki konsol kiriş kurtarmıyor,
Daha hassas hesap yapılabilmesi için İDECAD tarafından önerilen sonlu eleman genişliği 0.25 m.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.çok teşekkür ederim... iyi akşamlar
@Ünver ÖZCAN Merhabalar, bu konuyla ilgili değerli yorumunuzu rica ediyorum. Projeyi çizmem gerektiği için biraz acele ettim de. İyi çalışmalar dilerim.Merhabalar, çözmüş olduğum bir projenin boyutları mimariden dolayı küçüldü, böyle 2 tip şeklinde 7 yere uygulanacak iki proje de. sadece x yönünde bir daralma oldu. Büyük projede kurtaran konsol kirişleri küçülen projede kurtarmıyor, sebebi ne olabilir?
Projenizde duvar yükleri, kolon kaydırma, kiriş ebadı (KZ17) düzenlemesi yaptım. Proje ekte.@Ünver ÖZCAN Merhabalar, bu konuyla ilgili değerli yorumunuzu rica ediyorum. Projeyi çizmem gerektiği için biraz acele ettim de. İyi çalışmalar dilerim.
Ünver bey selamlar tekrar, zemin kattaki kirişlerin üzerindeki yükü 0 almam sorun yaratmasın? Bir de balkon döşemelerine 0.5 vermem gerekmez mi? İki proje arasındaki farklılığın sebebi ne olabilir?Merhaba
Projenizde duvar yükleri, kolon kaydırma, kiriş ebadı (KZ17) düzenlemesi yaptım. Proje ekte.
Ünver ÖZCAN
Mimari projede Kolondan kolona pencere gösterilmiş, duvar yok, ayrıca bütün kirişlerin üzerinde haraketli yük aldım,zemin kattaki kirişlerin üzerindeki yükü 0 almam sorun yaratmasın?
Mimari projede balkon alanınız 10 m2 fazla TS498 göre 10 m2 altında balkonlarda 0.500 t/m2 alınıyor,balkon döşemelerine 0.5 vermem gerekmez mi?
Yapıda herhangi bir açıklığı küçültüp veya büyüttüğünüzde statik sonuçlar değişir.İki proje arasındaki farklılığın sebebi ne olabilir?