V11.13 kullanıma sunulmuştur.

konsol kirişlerin konsol olarak çalışmaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan trceylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, ekteki projede tüm katlarda K19 ve K23 kirişleri konsol oldukları halde konsol çalıştıramıyorum. Ayarlardan sol veya sağ konsol yapmama rağmen hatta bu 2 kirişin obje yönlerini değiştirmeme rağmen konsol çalıştıramadım. Bu 2 kirişi konsol kirişi konsol çalıştırabilmem için başka bir çözüm var mıdır? Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Merhaba, ekteki projede tüm katlarda K19 ve K23 kirişleri konsol oldukları halde konsol çalıştıramıyorum. Ayarlardan sol veya sağ konsol yapmama rağmen hatta bu 2 kirişin obje yönlerini değiştirmeme rağmen konsol çalıştıramadım. Bu 2 kirişi konsol kirişi konsol çalıştırabilmem için başka bir çözüm var mıdır? Teşekkür ederim...
Ben kontrol ettiğimde kirişler konsol olarak çalışıyor. Sorununuz tam olarak nedir? Görsel olarak desteklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

-Ayrıca geometri kontrollerindeki hatalara bir gözatın.

Son düzenleme:
Konsol, bir uçta, kesitin üstünü çekmeye çalıştıran momente(negatif momente) sahip ama diğer uca gittikçe o momentin sıfır doğru yaklaştığı elemandır diyebiliriz. 3 boyutlu matematiksel modelde konsol diye bir eleman tabiri yoktur, moment diyagramına göre biz buna konsol deriz.
Perdeye rijit doğrultuda bağlanan kirişlerde ve sürekliliği olmayan kirişlerde konsol ifadesi yazmaz. Ancak donatı hesabı gerektiği gibi yapılır.
K19-ve k133 kirşilerinin moment grafiği resimdeki gibidr.

1669010855005.png

Bu durumdaki kirişlerde raporda "konsol" ifadesinin yazması ile ilgili istek notlarımız arasındadır.
Bu konudaki sorunuza aşağıdaki mesajlarda da cevap verilmişti.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri