Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

konsol tasarımı

Merhabalar projedeki gibi bir betonarme prefabrik elemana 2.5 m yükseklikte çelik bir konsol tasarımı yapıyorum. çelik kirişin betonarme kolona bağlandığı noktada mesneti nasıl girmem gerekiyor ankastre mesnet olarakmı yoksa dönmeleri kapatıp sabit mesnet olarak mı tanımlamalıyım ?
 

Ekli dosyalar

Hiç mesnet girmemelisiniz. Projede mevcut tanımlanmış mesnetler var, onları da silin. Sadece 2 betonarme kolonun en altında mesnet olmalı.

1719223973711.png
 
Bir şey tanımlamanız gerekmiyor, çelik kirişler betonarme kolonlarla beraber kendiliğinden konsol olarak çalışacak.
 
O zaman bahsettiğiniz mesnetleri (ankastre olarak) tanımlamanız gerekirdi. Ancak yapıya göre tam ankastre de olmayabilirler, kolonlar çelik yapıya göre yeterince güçlü ise tam ankastre tanımlamak doğru olur.
 
Sabit ya da ankastre mesnet tanımlama, çelik kısmı betonarme kısma nasıl bağladığınızla da alakalı. Moment aktaran birleşimler kullanırsanız ankastre mesnet, moment aktarmayan birleşimler kullanırsanız sabit mesnet (mafsallı) tanımlamak doğru olur.
Eğer bu şekilde betonarme ile beraber çalıştıracaksanız mesnet tanımlayarak değil de ilgili kirişlere uç serbestliği vererek bu işi yapmalısınız. Mesnet tanımlama sadece çelik kısmı ayrı çözerseniz yapmanız gereken bir işlem.
 
Geri
Üst