V11'i Online Satın Alın

Kontrollü hasar performanslı yapıda gevrek elemanlar

omercihan

Yeni Üye
İyi akşamlar,
İlk defa güçlendirme projesi yapıyorum. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra doğrusal performans analiz sonucu yapı performansı kontrollü hasar oldu. Lakin ekleme yaptığım güçlendirme perdesi ve bir kaç eleman halen gevrek yetersiz görünüyor. Yardımcı olur musunuz lütfen?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Proje dosya boyutu büyük olduğu için bu link üzerinden yükledim.

Merhaba,
Projenizde veri girişi hataları var. Sürekli temel kotları ve radye temel kotu hatalı. Sürekli temellere kot vermeden tanımlamanız gerekiyor. Ayrıca sadece zemin katta tanımlanan güçlendirme perdelerinin kotlarının da zemin kat tabanına kadar indirilmesi gerekiyor. Veri girişi hataları düzeltip performans analizi sonuçlarını tekrar değerlendiriniz.

Cevabınız için teşekkür ederim, gerekli düzenlemeleri yaptım ve teslim ettim projeyi.
Kolay gelsin.

bir sorum daha olacak; proje sonunda metraj raporu alırken sadece güçlendirme elemanlarını seçmeme rağmen mevcutta giriş yaptığım donatılar ve mantoloma öncesi kolon boyutları çıkıyor. Sadece güçlendirdiğim ve projeye ekleme yaptığım elemanların metrajını nasıl yapabilirim? Program kaynaklı bir hata mı yoksa ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. her eleman için tek tek denedim lakin yine aynı sonuç çıktı. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin.

omercihan":269ijc1w' Alıntı:
proje sonunda metraj raporu alırken sadece güçlendirme elemanlarını seçmeme rağmen mevcutta giriş yaptığım donatılar ve mantoloma öncesi kolon boyutları çıkıyor. Sadece güçlendirdiğim ve projeye ekleme yaptığım elemanların metrajını nasıl yapabilirim? Program kaynaklı bir hata mı yoksa ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. her eleman için tek tek denedim lakin yine aynı sonuç çıktı. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin.
Merhaba,
Metraj Rapor Ayarları diyaloğunda "Detaylı Metraj" ve "Sadece Güçlendirme Metrajı" seçenekleri ile metraj alınız.

Ekli dosyalar

• g_m.png
    g_m.png
    20 KB · Görüntüleme: 77
Geri