V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kopyala (ctrl + c) yaptığımda program kırılması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NYILMAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NYILMAZ

Kıdemli Üye
Bazı tespit ve öneriler:

1- Ekteki dosyada normal kat kalıp planında açı ölçülendirme var. Hepsini seç (ctrl + A) ve Kopyala (ctrl + c) yaptığımda program kırılması meydana geliyor. Açı ölçülendirmeyi sildiğimde aynı problem olmuyor. Boş bir projede açı ölçü verip seçip kopyalamaya çalıştım sorun yok. (ctrl + C komutunun haricinde klonlama komutuna girince de aynı sorunla karşılaşıldı)

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


2- Yine ekteki dosyada normal kat kalıp planında açı ölçülendirme var. Bu ölçülendirme ve onun bulunduğu objeleri taşıyınız. Ölçülendirmeler bozuluyor.

3- Merdiven çizimleri / çizim özellikleri / pafta / ölçek 1/20 yazmasına rağmen 1/50 çiziyor. Pafta altında isim yazısında ".... çizimleri Ö:1/50" yazıyor.

4- Düğüm noktası taşı / Düğüm noktası seç / Zoom komutuna gir. Seçili olan düğüm noktaları gitti ve komuttan çıkıyor.

5- D.N yakalama ikonu aktif olduğu halde ve ayarlardaki D.Noktasına kilitlen açık olmasına rağmen 0,0 düğüm noktası neden yakalanmıyor?

6- Kalıp planındaki kesit içindeki ölçü yazısı boyutları çok küçük. Değiştirilemiyor. (mu?)

7- Geometri kontrolu diyaloğuna "kapat" butonu ekleyelim.

Ayrıca : Kendi şablon dosyamı oluşturdum. Fakat bunu oluştururken üzerinde çalıştığım bir projedeki ayarları kullanmak istedim. Tüm ayarları yapıp objeleri sildim. Bir de fazladan katmanlar vardı onları da sileyim diye "boş katmanları sil" komutunu kullandım. Programın kendi kullandığı katmanlar da silindi. Şu an dosyamla proje açtığımda standart ve eskiz katmanıyla geliyor. Çalışırken bir problem yok. Aks oluşturuken aks katmanı oluşur diye düşünmüştüm. Ama ne aks nede diğer katmanlarım geri gelmedi. Bunun yolu nedir? (yeniden yapmadan)

Sevgi ve saygılarımla..... NY.
 
Merhaba Nedim,

1. Projede "Açı Ölçülendirme" objelerinin yapısı bozulmuş. Onları silip, yeniden çizince düzeliyor, sorun kalmıyor. Projeni not ediyoruz ancak nasıl bozulduğunu tespit edebilsek daha faydalı olacaktır. (Kendi testlerimde bozulmadı)
2. 1 ile aynı neden
3. Merdiven her koşulda 1/1 çizilmekte, yazı yükselikleri varsayılan olarak 1/50 tekniğine uygun yazılmakta, çiziciye gönderirken 1'e 50 olarak gönderilmelidir. Eğer merdiven çizimini başka bir ölçekte hazırlamak istiyorsanız yazı yüksekliklerini ona göre ayarlamanız gerekmektedir.. çizim yine bire 1/1 yapılacak ancak çiziciye gönderirken 1'e isteğiniz ölçekte göndermelisiniz. Bu durumda ölçek yazısını da yazı değiştir ile değiştirmelisiniz.
3, 4, 5, 6, 7 notlarımıza ekliyorum.

Ayrıca:
1. Katmanları sildiğin şablonu aç.
2. Ayarlar/Ayarları Kaydet ile bir klasöre ayarları kaydet
3. Programın varsayılan şablonu ile yeni bir proje aç.
4. Ayarlar/Ayarları Yükle ile 2.adımda kayıt ettiğin ayarları yükle
5. Projeyi kendi şablonun olarak kaydet

Dene, olmuş olması gerekiyor.

Kolay gelsin
 
Geri
Üst