V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Kubbe modellerken pencereleri nasıl ekleyeceğiz

widowswail

Yeni Üye
arkadaşlar kolay gelsin. Ekte verdiğim cephe görünüşü ve kesit için bir modelleme yapmaya çalışıyorum. kubbe komutu ile kubbeyi ayarlamak kolay, fakat pencereleri nasıl ekleyeceğiz? ya da pencere üstünden kubbe tasarlayıp pencerelerin olduğu seviyeyi ayrı bir şekilde modellemek mi gerekiyor? açıkçası soruları doğru soramamış olabilirim ama asıl mesele böyle bir yapıyı nasıl modellersiniz onu öğrenmek istiyorum. iyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

• cami cephe.jpg
    cami cephe.jpg
    96.3 KB · Görüntüleme: 478
  • cami kesit.jpg
    cami kesit.jpg
    106.3 KB · Görüntüleme: 478
Bir fikri olan var mı arkadaşlar? aklıma gelen +12,30 kotuna oturan kubbeyi 1 dolu 1 boş şeklinde yay kubbe olarak modelleyip arada kalan boşlukları +13,60 kotuna oturan kubbe olarak tanımlamak mantıklı mı ve mümkün mü? ekaptan cami projelerine baktım fakat buna benzer bir kubbesi olan mimari bulamadım maalesef.

Merhaba;
Kubbe altında kalan ve pencerelerin olduğu bölümü perde olarak modelleyip boşluk açabilirsiniz.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• cami modeli.JPG
    cami modeli.JPG
    132.8 KB · Görüntüleme: 429
Merhaba Sayın 2m proje ,

Bu modelde minarenin alt bölümünü nasil modellediniz? Plan veya 3d görünüş resim olarak paylaşabilir misiniz?

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba;

Sırayla
Kubbe boşluklu perdelere oturuyor,
Boşluklu Perdeler Döşemeye,
Döşemeler Kirişlere....

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• KUBBE ALTI.JPG
    KUBBE ALTI.JPG
    437.8 KB · Görüntüleme: 398
2m proje":1aucw7vg' Alıntı:
Merhaba;
Kubbe altında kalan ve pencerelerin olduğu bölümü perde olarak modelleyip boşluk açabilirsiniz.

Saygılarımla.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Boşluklu perde olarak modellenecek kısım eğimli gözüküyor mimaride. Sanıyorum mimarinin sizin dediğiniz şekilde düzeltilmesi gerek. Aksi halde idecadde bir çözüm yapamıyoruz sanırım.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2m proje":105ykmmz' Alıntı:
Merhaba;

Sırayla
Kubbe boşluklu perdelere oturuyor,
Boşluklu Perdeler Döşemeye,
Döşemeler Kirişlere....

Saygılarımla.

Cevabınız için teşekkür ederim.
Aslında merak ettiğim minare kaidesini nasıl modellediğiniz idi. Eğimli döşeme ile oluşturduğum modelde sorun oluştuğu için merdiven komutu ile modelledim. Farklı bir yol olabilir mi onu sormak istemiştim.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• 1a.jpg
    1a.jpg
    92.5 KB · Görüntüleme: 364
  • 1.jpg
    1.jpg
    104.4 KB · Görüntüleme: 363
  • 2.jpg
    2.jpg
    76.6 KB · Görüntüleme: 361
Merhaba;

Modelleme sıkıntısından dolayı ve sağlıklı olmayacağını düşündüğümüz için, sorun yaşamamak adına dairesel kısmı alttaki dikdörtgen bölümün içinde kalacak şekilde temele kadar indiriyoruz biz. Dairesel kısım ile dikdörtgen kısmı da birlikte çalışsınlar diye ara elemanlarla bağlıyoruz. Sizin merdivenle modellediğiniz bölümü ise çizimlerde detay olarak veriyoruz.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• minare modeli.JPG
    minare modeli.JPG
    228.8 KB · Görüntüleme: 342
Geri