V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Kullanıcı Tanımlı Merdiveni nasıl modellerim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan s_f_d
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

s_f_d

Etkin Üye
Merhaba,

Ekteki merdivenin bir kenarı hatalı oluşuyor. Denemelere rağmen sonuç alamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

İyi çalışmalar.

1670317263477.png

Ekli dosyalar

Yasin Bey tekrar merhaba,

Bir önceki cevabınız yardımı ile ekteki tribün yapısını modül olarak oluşturmaya çalıştım. Aynı merdivende , ilgili kenarı doğrultusunda farklı mesnetleri ve ilk basamak genişliği diğerlerinden farklı olduğu için her basamağı ayrı ayrı merdiven olarak tanımladım. Analiz sonucunda K01 kirişine bağlanan merdiven K01 kirişine mesnetlenmedi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

1670324748603.png

1670325153858.png
Bu mesnet oluşumu sorun teşkil eder mi?

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merdivenin K1 kirişine basan kenarı için mesnetlenme uzaklığını 0,5 girerseniz bağlantı sağlayacaktır.
1670327726151.png

Alttaki durum ise tribünün genişlediği yerde iki ayrı merdiven alanı oluşturmanızdan kaynaklanıyor.
Eğer önceki önerimdeki gibi bu geniş alanı tek bir merdiven olarak tanımlarsanız bu durum ortaya çıkmaz.
İki ayrı merdiven alanının sonlu elemanları için en yakın düğüm noktası, komşu merdiven alanında olduğu için merdivenler birbirine bağlanıyor.
Kiriş elemanı, merdiven alanına göre daha uzakta olduğu için merdivenden kirişin o kısmına rijit bağlantı oluşturulmamış.
Tüm kenar boyunca bağlantı sağlandığı için sorun olacağını düşünmüyorum.
1670328317974.png

Ayrıca her bir basamağı ayrı ayrı oluşturduğunuz için merdiven çizimlerini manuel yapmanız gerekecek.

Geri