MAKİNA DAİRESİZ ASANSÖR

yilmazceylann

Yeni Üye
MERHABALAR. BİR ARSA SAHİBİ ÇATI KATINA ASANSÖRÜN ÇIKMASINI İSTİYOR. BU KONU İLE İLGİLİ KONUŞTUĞUM İNSANLAR HİDROLİK ASANSÖR YA DA MAKİNA DAİRESİZ ASANSÖR KULLANABİLECEĞİMİ SÖYLEDİ. AMA ÖRNEK ÇİZİME YA DA DAHA DETAYLI BİLGİYE ULAŞAMADIM. YARDIMCI OLABİLECEK VAR MI?
 
Bölgenizdeki bir asansör imalatçısı ile görüşmenizi tavsiye ederim. Ancak her halukarda çatı katına çıkan ve asansörü taşıyan bir betonarme merdiven kulesi modellemeniz gerekiyor, buradaki asansör kapısının net yüksekliğini (sanırım 220cm) ve onun üzerinde makinanın koyulacağı platformun yüksekliğini (makine dairesiz ise sanırım 150cm) asansörcü ile görüşmeniz ve tasarım yapmanız yararınıza olacaktır
 
Perdeleri yükselticem zaten kızakların binmesi için. Kafama takılan asansör çukuru nasıl olmalı. Derinliği ne olmalı?
 
Perdeleri yükselticem zaten kızakların binmesi için. Kafama takılan asansör çukuru nasıl olmalı. Derinliği ne olmalı?
Dediğim gibi, asansörü imal edecek ve yeşil etiket almasını sağlayacak olan bir firma ile görüşmeniz gerekiyor. Makine mühendisleri odası ile de görüşebilirsiniz bu konuyla ilgili
 
Makina dairesiz asansörde kabin ve üzerindeki motor birlikte olduğu için 4.5 metrelik çalışma payına ihtiyaç varmış. Çatı katına çıkması durumda, çatı katı yüksekliğini 4.5 metre yapmak gerekiyormuş. Bilginize.
 
makine dairesiz asansör için örnek olmak üzere bir proje paylaşıyorum. bu şekilde onlarca ruhsat, imalat ve yeşil etiket alındı.
umarım faydalı olur....
 

Ekli dosyalar

  • MAKİNE DAİRESİZ.cde
    7.6 MB · Görüntüleme: 52
Geri
Üst