Makas-Betonarme Kolon Bağlantısı Hk.

hsnhsynctnlp

Yeni Üye
Merhabalar,

1- Dış çerçevedeki kolonların makasla bağlantısını makas-mesnet birleşimi ile yaptım. Çerçeve içerisindeki kolon-makas bağlantısında makasların alt başlıkları kayboluyor.
2- Başlangıçta makası tek bir bütün aldım analiz sonucunda narinlik ve dayanım değerleri fazla çıktığı için makası iki ayrı kısma böldüğümde orta kısımda üst üste çakışma hatası alıyorum.
3- Ne kadar uğraştıysam malzemeleri kurtaramadım yetersiz çıkıyor.

Yardımcı olur musunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • çalışma.cde
    2.2 MB · Görüntüleme: 15
1- Betonarme kirişler 5-7 m geçilemeyecek kadar da kapasitesiz elemanlar değildir. 2 m de bir yerleşen betonarme çerçeve gereksiz derecede fazladır. Orta akslarınız silindi bu nedenle.

2- Makasla geçmeye çalıstıgınız açıklık 30 m ciddi kesitler kullanmanız gerekir. Tek parça modellemek değildir sorun. Yanal destek elemanları mevcut değil. Bir doğrultuda makaslar birbirine hiç bağlı değil. Bu sorunu çözmek için üst başlıkta çapraz, alt başlıkta stabilite kirişi kullanmak gerekir.
3- Makasları bağladığınız mesnet birleşimi geometrisi değiştirildi, tüm betonarme kolonlar ile makas başlığı arasına bu şekilde giriş yapmanız gerekir. Bunun için mesnet birleşimini seçin, ardından önce kolon sonra makas alt başlığını seçin ve tamam diyin.

4- Projenizde betonarme kolonların çalısma noktaları farklı görünüyor, yapı son açıklıkta yamuk, tam aynı doğrultuda gitmiyor, o durumu kontrol ediniz.
 

Ekli dosyalar

  • bet+cek.cde
    1 MB · Görüntüleme: 41
Geri
Üst