Makasta narinlik sorunu

matrax

Etkin Üye
Makastaki alt baslık hata sorunu gideremedim.(birden fazla stabilite kirişi atmama rağmen).yapı simetrik olmasına rağmen hata veren makas simetriği olan makas taraftında hata vermiyor.veri girişinde mi sorun var.
makastaki hatayı raporda bulmama rağmen hangi makasta sorun olduğunu nasıl anlayacağım.iki boyutta görme sansımız var mı yada 3 boyutta görme sansımız var mı.
 

Ekli dosyalar

  • STATİK PROJE.cde
    7.1 MB · Görüntüleme: 11
Stabilite kirişleri yanal tutululuğu sağlar. Hesapta da tutulu temiz açıklıklar kullanılır, stabilite kirişlerini makası eşit 2,3 veya 4 parçaya bölmezseniz yine maksimum açıklık alınacağından dolayı bir faydası olmaz.

Modelinizde makas alt başlığı simetriğe yakın bölünmeye çalısıldı, tam simetrik olup olmadıgını kontol ediniz. Gerekirse alt başlıklardaki stabilite kirişlerinin lokasyonları ile oynayabilirsiniz.

Ekteki halinde bir sorun bulunmamaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • satik.cde
    7.1 MB · Görüntüleme: 30
1-Alt baslıkta kulandığınız stabilite kiriş eşit miktarda bölmemiş yaklasık 1 metre farklılık var makasın orta noktasına göre.(yoksa eşit parçaya bölmezseniz kısmını yanlış mı anlıyorum)
2-Stabilite kiriş atarken özelikle makasın üst baslık noktasında eşit bölme yakalama sansım çok zor bunun için kolay bir yol yada video var mi
3-makastaki hatayı raporda bulmama rağmen hangi makasta sorun olduğunu nasıl anlayacağım.iki boyutta görme sansımız var mı yada 3 boyutta görme sansımız var mı.
 
1- Simetrik olması doğrudur. Her iki yönde de simetrik olacak makas alt başlığını eşit parçaya bölecek şekilde giriniz. Anca buradaki en önemli husus makas düğüm noktası dışına bir eleman girmemeniz gerekir. Bu nedenle düğüm noktalarınıza stabilite çaprazları atıldı, inceleyiniz.

2- Düğüm noktalarını yakalamak için klavyeden ctrl tusuna basmanız yeterlidir. Makas düğüm noktaları farklı renkte yanacaktır.

3- Perspektif ekranda sağ tuş analiz görüntüleme çelik tüm yetersizlikler seçeneğini kullanırsanız görebilirsiniz.

Çelik için mutlaka şu eğitimleri izlemeniz gerekir. Programa hakim olabilmek ve uygun proje üretebilmek için size yardımcı olacaktır.

Çelik için:


1.png
 
3- Perspektif ekranda sağ tuş analiz görüntüleme çelik tüm yetersizlikler seçeneğini kullanırsanız görebilirsiniz
Kendi Atığım projede dediğinizi yapmıstim zaten tüm yetersizlikte 3 boyutta kırmızı olmuyordu göstermiyordu.raporda mevcuttu.(makas alt başlığında sorun vardı)
videoları izlerim.
Çizdiğim bir çelik projesinde--çelik kolon-çelik makas-tali çelik kiriş-kompozit döşeme kulandım.bir kat üzerinde çalışma yaptım 4 benzer .kat kopyalama yaparak çelik kolonu kopyalamadı diğer araçları kopyaladı .kolonlar ayarından toplam yükselik mi girilmeli.böyle örnek çalışma yada video var mı.
Hangi birlişim hangi elamlar arasında genelikle yapılır.bunlar ilgili bir döküman bir video var mi.
Stabilite kirişleri yanal tutululuğu sağlar. Hesapta da tutulu temiz açıklıklar kullanılır, stabilite kirişlerini makası eşit 2,3 veya 4 parçaya bölmezseniz yine maksimum açıklık alınacağından dolayı bir faydası olmaz.
makası bölüp bölmediğini -açıklığı nerden anlarız.
 
Son düzenleme:
Program satın almasından sonra önce bu eğitimleri tamamlamanız gerekmektedir, program mantığını anlamanız ve verimli proje üretebilmeniz için. Bu videolarda kolon kopyalamanın olmaması durumu da açıklanır. Kolonları projenin tam boyu olarak girip, sonrasında deprem yönetmeliği koşullarına uygun olan bir veya bir kaç noktadan böl komutu ile bölüp ek birleşimi girmeniz gerekir.


Eğitim videoları şu şekildedir:
Çelik için:
 
Geri
Üst