V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Maksimum Pursantaj Aşıldı Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sara

Üye
Merhabalar yaptığım projede asansör perdesinin başlık kısımlarındaki maksimum pursantaj aşılması ve kesme güvenliği sorunlarını aşamadım projeyi 10.17 versiyonda yaptım çünkü tadilat projesi bu konuda yardımcı olabilir misiniz sorunları nasıl çözerim?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Tadilat projesi yaptığınız yapının hangi aşamada olduğunu, nerelerde tadilat yapmak istediğinizi yazarsanız önerilerimiz daha doğru olur.
Ünver ÖZCAN

Merhaba; projemde başta kirişte max pursantaj aşıldı sorunu olmak üzere döşeme sehim sınırı aşıldı, kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmadı vb gibi hatalar ile karşılaşıyorum ve açık bir çözümleme yapamadım. Rica etsem hatalarımı nasıl giderebilirim yardımcı olabilir misiniz.. Ekte projemi bırakıyorum.

Merhaba
projemde başta kirişte max pursantaj aşıldı sorunu olmak üzere döşeme sehim sınırı aşıldı, kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmadı vb gibi hatalar ile karşılaşıyorum ve açık bir çözümleme yapamadım. Rica etsem hatalarımı nasıl giderebilirim yardımcı olabilir misiniz.. Ekte projemi bırakıyor
Önerilerim:
--1. bodrum kalıp planında kırmızı ile işaretlediğim yerlere bütün katlarda kiriş koyun,
--Sarı ile işaretlediğim köşelerde bu türlü modelleme yapmayın, çerçeve oluşturun,
--Yukarıdakiler ilave olarak 3. kat kalıp planında işaretlediğim K329 25/30 konsol kirişi ve simetriği, açıklığı 7.77 m olarak T şeklinde modellenmiş.
Bu modelleme ile hesap kurtarmaz. Yukarıdakileri de dikkate alarak binayı yeniden modellemeniz daha iyi olur.

Ekli dosyalar

• 1. BODRUM KALIP PL.png
    1. BODRUM KALIP PL.png
    44.1 KB · Görüntüleme: 144
  • 3. KAT KALIP PL.png
    3. KAT KALIP PL.png
    90.3 KB · Görüntüleme: 148
Merhaba; projemde başta kirişte max pursantaj aşıldı sorunu olmak üzere döşeme sehim sınırı aşıldı, kolon kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmadı vb gibi hatalar ile karşılaşıyorum ve açık bir çözümleme yapamadım. Rica etsem hatalarımı nasıl giderebilirim yardımcı olabilir misiniz.. Ekte projemi bırakıyorum.

Merhaba,
İlave olarak projenizde radye temelin kotu kolon ve perde kotları ile uyumlu değil. Radye temele -100 cm kot verip üzerine temel bağ kirişi tanımlanmışsınız. Temel bağ kirişleri radye ile birlikte çözülmezler ve üst yapı etkileşimli çözüm yapılmaz. Yapmak istediğiniz subasman perdeleri tanımlamak ise aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

Merhaba Hocam; dediğiniz gibi tüm katlarda kirişli çerçeve oluşturdum ancak S18, S19, S20, S21 kolonları başta olmak üzere birçok hata ile karşılaşıyorum. 3.kat planında ön tarafta mimariden dolayı değişikliğe gidemiyorum. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz..

Geri